RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stemmeanalyser kobler 32-åring til tre postran

Sist oppdatert:
Stemmeanalyser foretatt ved NTNU i Trondheim styrker politiets sak mot en ranssiktet 32-åring som skal ha ranet tre postkontor i Oslo.

32-åringen er siktet for til sammen tre postran i Oslo fra i vår og frem til september i år.

I saken mot 32-åringen sitter politiet nå på en nylig gjennomført stemmeanalyse foretatt ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

Da 32-åringen nylig ble fremstilt for ytterligere varetektsfengsling, ble det lagt frem en stemmeranalyse som konkluderte med at det er meget sannsynlig at samme gjerningsmann har stått bak alle tre ranene.

- Vi mener stemmeanalysen ytterligere styrker sikten mot vedkommende, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til TV 2 Nettavisen.

Det er mikrofoner inne i postkontorene som har fanget opp lyden av raneren ved samtlige tre anledninger.

Under fengslingen ble det også vist til at et vitne av det siste postranet på Lambertseter i 25. september i år, har plukket ut 32-åringen på en fotokonfrontasjon. To personer ble slått ned under dette ranet.

- Vi sitter på en rekke med opplysninger som vi mener knytter mannen til ranene, uten at jeg ønsker å gå i detalj på dette, sier Kraby.

32-åringen ble pågrepet i slutten av september i år etter at politiet gikk ut og etterlyste ham i forbindelse med ranet av Lambertseter postkontor.

Den siktede mannen ble fraktet til legevakten etter pågripelsen fordi han ble bitt av en politihund.

Mannen er varetektsfengslet frem til slutten av desember, og politiet håper da å være ferdig med etterforskningen i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere