RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stemmen kan felle ranstiltalt

(Foto: Politiet)
Analyser av en stemme i bakgrunnen av en avlyttet telefonsamtale, skal være én av årsakene til at Jan Petter Larsen (30) ble tiltalt for «Nordea-ranet»

Larsen ble arrestert en måned etter de tre andre, som er tiltalt etter ranet.

Sakkyndig i rettsfonetikk, førsteamanuensis Arne Kjell Foldvik, mener det er "meget sannsynlig" at det er Larsen som snakker i bakgrunnen under en telefonsamtale mellom de to tidligere nynazistene Daniel de Linde (25) og Terje Sjølie (30) fem dager etter at ranet ble begått, melder Aftenposten.

Temaet i samtalen er den spesialkonstruerte kassen Daniel de Linde har forklart ble bygget for å hindre peilesignaler i å sive ut fra pengekofferten. I kofferten lå ransutbyttet på vel tre millioner.

Foldvik sa i retten at "meget sannsynlig" er det sterkeste han kan konkludere. Det er nest høyest på en skala fra én til fem, der "hevet over rimelig tvil" er det sterkeste.

Larsen nekter befatning med ranet.

Det samme gjør Sjølie og Ron Horgen. Daniel de Linde har tilstått, men hevder at han handlet på oppdrag fra personer han ikke vil navngi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere