RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stempler Robinson-Mette som naiv

Mette Iversen grep om kjendisstatusen med begge hendene etter Robinson-serien i 1999. Etter noen spede forsøk som plateartist er hun fortsatt en kjent person i Norge.
Mette Iversen grep om kjendisstatusen med begge hendene etter Robinson-serien i 1999. Etter noen spede forsøk som plateartist er hun fortsatt en kjent person i Norge. (Foto: BERIT ROALD/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Oslo tingrett mener Robinson-Mette er «utrolig naiv» etter å ha dømt henne for uaktsomt heleri og sykepengebedrageri.

- Selv om hun kun domfelles for uaktsomt heleri, må det reageres med en viss tyngde når hun gjennom en nesten utrolig naivitet og mangel på motforestillinger har stilt sin person og sitt navn til disposisjon for et slikt opplegg, skriver Oslo tingrett om Robinson-Mette.

Mette Iversen er dømt til seks måneders fengsel, hvorav fem måneder betinget, for uaktsomt heleri og sykepengebedrageri.

Bakgrunnen er at Iversen ifølge tingretten opererte som «stråmann» i forbindelse med et boligkjøp i Oslo i 1998.

Oslo tingrett mener hun har bidratt til å skjule ulovlig ervervede midler i forbindelse med huskjøpet. Beløpet var på 900.000 kroner.

- Ikke tilstrekkelig
«Etter rettens syn hadde tiltalte ut fra de forhold hun var kjent med en særlig plikt til å bringe på det rene hvilke penger som ble benyttet ved eiendomskjøpet og hvorfor det i ettertid ble utferdiget en rekke dokumenter som hun måtte signere på. Tiltalte har ikke foretatt slike undersøkelser. Hun har i retten forklart at hun signerte på en masse dokumenter uten å lese igjennom disse eller forstå hva de gikk ut på. Dette er ikke en aktsom handlemåte. Det er ikke tilstrekkelig at hun har stolt på samboeren», skriver Oslo tingrett

- Måten ulovlige midler er disponert på i denne sak gir et godt eksempel på hvordan man gjennom investeringer og andre transaksjoner forsøker å tåkelegge pengenes opprinnelse. Utbyttet av den straffbare handlingen skytes inn i en eiendom. Denne eiendommen eies av et selskap der andre enn primærforbryteren formelt er eiere, styremedlem og aksjonærer. Denne formen for heleri er stort samfunnsproblem. Ved slike transaksjonsrekker og selskapsdannelser kan store summer «forsvinne», og oppdagelsesrisikoen er dessverre liten. Allmennpreventive hensyn taler således for at i alle fall deler av straffen bør settes til ubetinget fengselsstraff, skriver tingretten videre.

Må betale 10.000
I tillegg til heleri, ble hun også dømt for å ha fått utbetalt lønn mens hun var sykmeldt.

Mette Iversen ble dømt til å tilbakebetale 10.080 kroner, samt betale saksomkostninger på 3.000 kroner.

Den tidligere samboeren som Iversen kjøpte leiligheten sammen med, er i samme sak dømt for grovt utroskap.

16. juni i år dømte Borgarting lagmannsrett ham for grovt utroskap for beløpet på 900.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere