*Nettavisen* Nyheter.

Stenger av Strömstad

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Deler av sentrum er stengt når opptil 15.000 nordmenn på harry-tur i dag inntar Strömstad. Se hvilke gater som er stengt.

13.04.06 11:21

I over 50 år har svenskehandel skjærtorsdag vært tradisjon blant nordmenn. De siste årene med litt ekstra på innerlomma.

Se eldre bilder fra skjærtorsdag i Strømstad sist i saken!

I fjor ble over 30 fulle ungdommer tauet inn på politistasjonen i Strömstad. I år tar söta bror ingen sjanser, og har kalt inn mellom 40 og 50 ekstra politifolk på jobb denne dagen.

I tillegg vil deler av sentrum bli avstengt.

- Vi har stengt av enkelte gater så vi ikke får opphopninger i sentrum. Folk må parkere utenfor byen, men det går busser inn til sentrum. Det kommer så mange nordmenn og stopper midt i byen, og folk kommer seg verken frem eller tilbake, sa politiinspektør i Strömstad, Jan Bark, til TV 2 Nettavisen tidligere i uka.

Her ser du hvilke gater som er stengt skjærtorsdag (ekstern lenke).

Korker igjen byen
Politiet setter opp bommer og har trafikkvakter som anviser trafikken. Strömstads innbyggere får kjøre inn og ut i sentrum, men nordmenn må altså belage seg på å ta buss.

- Nordmennene bruker å korke igjen hele byen. Innbyggerne kommer seg ikke frem, redningsbilene kommer ikke frem. Derfor må vi sperre av gatene, forklarer Bark.

Skjærtorsdag er Strömstad-politiets travleste dag i året, men de ønsker likevel alle sine norske naboer velkomne.

- Det er alltid mange nordmenn, og det er trivelig. Men det er ikke alle som oppfører seg like bra, og det blir nok litt for mye alkohol for noen denne dagen.

Mest fyll
- Hva er problemet i Strömstad skjærtorsdag?

- Det er ikke bare problem. De norske ungdommene drikker og er glade, og venter på sommeren som skal komme. Ungdommene gjør en hel del tull, og litt hærverk. Men det er ikke så mye slåssing, sier Bark.

Ifølge politiet skal bussene gå i skytteltrafikk, og det blir ikke problematisk å komme seg inn til sentrum.

- Parker bilen og ta bussen, så blir det ingen problem, oppfordrer Bark.

I 2004 måtte 36 nordmenn tilbringe skjærtorsdag i Strömstad bak lås og slå. Også året før slo nordmenn seg løs hos våre naboer i øst.

Se bilder fra skjærtorsdag i Strømstad under!

Over 20 nordmenn ble tauet inn i fjor. Se web-tv

Se web-tv fra 2002

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag