RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stenger Jernbanetorget

Fra 1. mai vil alle buss- og trikketrafikk over Jernbanetorget stanses. Over 100.000 rammes daglig.

(iOslo.no) Jernbanetorget skal bygges om i tidsrommet 1. mai 2007, og alle som daglig reiser via Norges viktigste trafikknutepunkt vil bli rammet.

Tar ett år
Det vil ikke gå noen busser over Jernbanetorget på ett år, og alle trikkeruter unntatt Linje 19 vil bli rammet.

- Prosjektet vil vare frem til våren 2008, og i den perioden vil bare en trikk, og ingen busser går sine normale ruter over Jernbanetorget. Det representerer flere utfordringer, sier Trafikksjef Tore Bogen til iOslo.no.

Trikkene som normalt går fra Jernbanetorget vil gå fra Kongens gate og Tollbugata, mens bussene vil få avganger fra Skippergata og Dronningens gate.

- Verre før det blir bedre
- Det blir vanskelig å bevege seg i hele området som følge av arbeidet som skal gjøres. Vi har en formidabel informasjonsoppgave for å få folk til å vite hvor hvilke busser går fra, sier Bogen.

- Det vil bli verre før det blir bedre, sier Bogen.

Harald Rapp Nilsen er prosjektansvarlig for Statens Vegvesen, og har ansvaret for ombyggingen. Han sier man skal gjøre alt man kan for å få ting til å fungere.

Må gå lengre
- Hver dag reiser det om lag 120.000 mennesker over Jernbanetorget, og det gjør det til det største kollektivtrafikk-knytepunktet i landet. Det er klart det blir en utfordring å få alt til å gå som det skal, sier Rapp Nilsen til iOslo.no.

For alle de som reiser om Oslo S vil omleggingen under byggeperioden bety at de må gå opp til 500 meter lenger enn det de er vant til, og det over en byggeplass.

- I det anbudet som vi har lagt ut, så settes det strenge krav til å håndtere fotgjengertrafikken i området, og det er noe vi kommer til å følge opp. Målet er at alt skal gå som normalt, sier Rapp Nilsen til iOslo.no.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere