*Nettavisen* Nyheter.

Stenger Oslo-skole etter bombetrussel

Grünerløkka skole holder stengt fredag på grunn av trusselen.

12.11.15 17:50
HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=NkO_t-NKxZuus6Rf-54MnPWGh1ow7DmPa600yzZUpV0QmlSZVUUOOK-53hj2gXX86N3_z6b6SDcWfZAmSpHhunHOov8bh843&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

GRÜNERLØKKA (Nettavisen): Bombetrusselen ble lagt ut på en anonym Instagram-konto, og ble oppdaget av en lærer ved skolen, melder TV 2.

Har du et tips? Kontakt Nettavisen på 02060@nettavisen.no.

Rektor Ellen Luhr ved Grünerløkka skole i Oslo, sier de må ta trusselen alvorlig.

- Den ble fanget opp av en lærer i helgen på Instagram, der det var en melding om at en vil sprenge skolen fredag, sier Luhr til Nettavisen.

- Fryktelig alvorlig

- Hva tenker du om bombetrusselen?

- Jeg tenker at hvis folk har tenkt å sprenge skolen, så er det en helt forferdelig handling. Og om de bare har tenkt å skrive en skremmende melding, er det også veldig alvorlig, sier hun, og påpeker:

- Vi har over 500 barn nå som får beskjed hjemme om at det har vært en bombetrussel rettet mot skolen deres. Det er fryktelig alvorlig å sende slike meldinger, sier Luhr.

Politiet prøver nå å finne fram til avsenderen av trusselen om sprenging.

- Vi etterforsker trusselen mot Grünerløkka skole. Vår vurderingsgruppe har vurdert trusselen som uspesifikk, skriver Oslo-politiet på Twitter.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Barn leker i skolegården ved Grünerløkka skole torsdag ettermiddag, til tross for trusselen. Foto: Tommy H.S. Brakstad (Nettavisen)

- Det blir andre aktiviteter

Rektoren forteller at Utdanningsetaten og politiet har bestemt at skolen skal holdes stengt fredag. Det ble avgjort klokken 14 torsdag.

Men elevene må likevel møte til skole fredag.

- Ja, vi møter barna på fotballbanen, og har lagt opp program for elevene. Noen skal på bibliotektet, noen på kino og andre på museum, sier Luhr.

Klikk på bildet for å forstørre.

BOMBETRUSSEL: Det var lite som tydet på at Grünerløkka barneskole er utsatt for en bombetrussel, da Nettavisen besøkte skolen torsdag ettermiddag. Foto: Tommy H.S. Brakstad (Nettavisen)

I en sms til foresatte skriver skolen at politiet vurderer at det er lite sannsynlig at trusselen vil bli iverksatt, men at elever og ansatte unna skolebygget i morgen blir holdt unna bygget fredag.

«Alle elever møter på Dælenenga klokken 08.30. De må ha med mat og drikke og ha på godt og varmt tøy – det skal regne! Skoledagen vil vare fram til klokken 13», skriver skolen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag