*Nettavisen* Nyheter.

Stengte basseng etter gassfrykt

Hovedverneombudet i Tromsø kommune har stengt bassenget ved Tromsdalen skole. Han fryktet at folk kunne bli alvorlig skadet etter at saltsyre og klor ble oppdaget i nærhet av hverandre uten god nok sikring.

- Slik saken fremstilles er det mye som har sviktet. Dette virker skummelt, sier professor Lars Kristian Hansen ved Institutt for kjemi ved Universitetet i Nord-Norge til Nordlys.

Hun understreker at klor og saltsyre hver for seg er livsfarlige gasser som må behandles av mennesker med nødvendige kunnskaper.

Hvis de to stoffene ukontrollert – og i for store mengder – kommer i kontakt med hverandre utvikles det klorgass og lungene kan klappe sammen.

I samråd med Arbeidstilsynet har byggforvaltningen i Tromsø kommune kommet frem til tiltak som skal gjennomføres og som vil løse problemene. Det innebærer blant annet at skapene der giftgassene lagres kles inn, og at det sikres god avlufting rundt beholderne.

Svømmehallen ved Tromsdalen skole ble stengt for tre år siden. Den var da kraftig nedslitt og uforsvarlig å bruke. Tidligere ble kloreringen gjennomført manuelt, en ordning som ikke fungerer lenger og som ikke tilfredsstiller dagens strengere krav.

Blant det nye utstyret som er montert i svømmehallen er en doseringsmaskin for de kjemikalier som skal tilsettes i vannet.

Stengningen av svømmehallen innebærer trolig at skolen må utsette åpningen av hallen ytterligere med mellom en og to uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.