RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kay Stenshjemmet (Romerikes Blad)

Stengte Facebook-gruppe etter puppeklager

Sist oppdatert:
Facebook likte ikke bilder av brystopererte kvinner og stengte aksjonsgruppen til Lise Askvik fordi selskapet mener bildene er krenkende.

LEIRSUND (RB.no): Den kjente P4-programlederen startet aksjonsgruppen på Facebook på grunn av de lange ventetidene brystopererte kvinner må gjennom før de får rekonstruert brystene, skriver Romerikes Blad.

Problemene for aksjonsgruppen oppsto imidlertid da det i helgen ble publisert bilder på Facebook-siden som viste opererte kvinner.

– Flertallet av gruppas 12.000 medlemmer ga positive tilbakemeldinger fordi de mente kvinnene som gjorde dette var tøffe. Tre menn protesterte imidlertid fordi de syntes bildene var for sterk kost. En av disse varslet også Facebook om det som skjedde, sier Askvik, som selv er brystkreftoperert.

Synes du disse bildene er krenkende? Si din mening nederst i saken!

Suspendert
Tirsdag fikk Leirsund-kvinnen en melding fra Facebook om at siden var fjernet og at hun selv ble suspendert fra nettsamfunnet i én dag som følge av at hun skal ha publisert innhold som oppfattes som krenkende.

– Dette er jo ikke engang pupper vi har lagt ut bilder av, men av arrene til kvinnene, sukker Askvik oppgitt.

– Har du selv kontaktet Facebook om saken?

– Nei. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre. Jeg har brukt mye tid på norske myndigheter i denne saken, og har ikke kapasitet til å ta opp kampen med amerikanerne, svarer hun.

– Men vi gir ikke opp aksjonen.

– Grense ved nakenhet
Jan Fredriksson, Facebooks pressetalsmann i Norden, sier til aftenposten.no han forstår at sensuren kan oppfattes som rart, men at bildene strider mot selskapets regler.

– Facebook kommer iblant til en grensedragning. Det gjelder sykdomsbilder, som med all tydelighet har en god tanke bak seg. Eller kjente malerier som viser nakne kvinner. Da er det slik at Facebook ikke vil bedømme hva som er kunst, eller hva som har en medisinsk begrunnelse. Vi har helt enkelt dratt en grense ved nakenhet, sier Fredriksson.

Les flere saker hos Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere