Stengte luftrommet - dro på julebord

Flygelederne i Bodø hadde julebord lørdag. Samtidlig måtte Avinor stenge hele Midt-Norge for flytrafikk fordi ingen ville ta nattevakten i Bodø.

05.12.04 10:07

- Jeg skjønner hva du tenker. At det er en sammenheng mellom problemene å skaffe flygeledere til å jobbe i kveld og det at det er julebord. Jeg har fått bekreftet at det er ingen som har sagt nei til å jobbe på grunn av dette, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til VG.

Tillitsvalgt for flygelederne ved Bodø kontrollsentral, Øyvind Volley, forklarer overfor VG stengingen med at det rett og slett er for få flygeledere tilgjengelig på grunn av sykemeldinger. Han frykter det kan skape forsinkelser også senere, i forbindelse med juletrafikken.

I Luftfartstilsynet likte de svært dårlig nyheten om at Avinor rett og slett måtte stenge av hele sektoren.

- Det er svært spesielt, og det vi først og fremst er bekymret for er avviklingen av ambulanseflygningen, sa leder for flysikringsseksjonen, Geir Ingebrethsen, til ANB.

Informasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen, sa lørdag i en epost til TV 2 Nettavisen at det var beredskapsvakt i tilfelle behov for å åpne sektoren for ambulansefly, søk og redning med videre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.