Gå til sidens hovedinnhold

Sterk marihuana fra plantasjene

Politiet ser en sammenheng mellom sterk marihuana på gata og de mange cannabisplantasjene.

Politiet beslaglegger stadig mer av en uvanlig sterk type marihuana som trolig stammer fra de mange cannabisplantasjene på Østlandet.

- Dette dreier seg om potent marihuana, sterkere enn vanlig, som nå omsettes i Norge, sier Atle Roll-Matthiesen, leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos til dagsavisen.no.

Fortsatt gjenstår analyser av både marihuanaen og cannabisplantene, men mye tyder på at det som dyrkes i Norge er en sterk type. Kripos antar at de første plantasjene ble satt opp for et års tid siden, og at flere avlinger fra husene er ute på markedet.

Til sammen er 35 plantasjer funnet i ni politidistrikt på Østlandet. Over 80 personer er så langt siktet i sakene. Politiet mener det er sammenheng mellom plantasjene, og de er trolig organisert fra utlandet. Mange av «gartnerne» er av vietnamesisk opprinnelse, og politiet tror disse er smuglet inn i landet.

Kripos har hovedansvaret for å samordne etterforskningen, som blant annet involverer norske politidistrikter, Tollvesen og utenlandsk politi.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar