Gå til sidens hovedinnhold

Sterkt resultat for Nordea

Nordea kan vise til sterk vekst i utlån i 2. kvartal som følge av høy aktivitet i bolig- og bedriftsmarkedet, og det spares mer i fond enn noensinne tidligere.

Samlet utlån har økt med 8 prosent sammenlignet med andre kvartal 2020, til tross for en krevende periode påvirket av pandemi, opplyser selskapet i en pressemelding.

–­ Vi ser store forskjeller på dem som er rammet direkte av pandemiens effekter, og resten av samfunnet. Den lave renten gir sterke vekstimpulser i økonomien, sier administrerende direktør Snorre Storset i Nordea Norge.

Nordea henter seg kraftig inn etter pandemien og leverer vekst på de fleste områder, skriver Dagens Næringsliv.

Den nordiske bankgiganten leverer et driftsresultat på 1,3 milliarder euro, opp fra 306 millioner euro i samme periode i fjor. Veksten var i forkant ventet å være noe lavere.

Nordea trekker også fram økte inntekter og kostnadskontroll som årsaker til resultathoppet.

I perioden økte de samlede inntektene til 2,4 milliarder euro fra 2,1 milliarder, mens såkalte netto renteinntekter steg til 1,2 fra 1,1 milliarder, skriver E24.

Samtidig kan Nordea rapportere om at de aldri før har opplevd større sparing i fond. Til sammen ble det netthandlet fond for 7,8 milliarder kroner i andre kvartal.

– Den interessen vi ser nå, er på et helt annet nivå enn tidligere, drevet av nullrente, men også økt bevissthet i samfunnet. Samtidig ser vi at kundene etterspør sparemuligheter hvor pengene plasseres bærekraftig, sier Storset.

(©NTB)