RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Østfold vraker Høybråten

Sist oppdatert:
Nominasjonskomiteen i Østfold KrF går inn for Line Henriette Holten Hjemdal som listetopp ved stortingsvalget neste år. Dermed blir ikke partileder Dagfinn Høybråten stortingsrepresentant fra dette fylket.

Det er nominasjonsmøtet 27. november som har det endelige ordet, men etter det som skjedde onsdag skal det skje mye før Høybråten blir aktuell kandidat i Østfold.

Det store flertallet av lokallagene i fylket vil ha Holten Hjemdal på førsteplass.

- Nominasjonskomiteen respekterer tallenes klare tale. Etter to høringsrunder er det bredt flertall for Line Henriette. Vi må ta hensyn til det lokallagene har svart, sier nominasjonskomiteens leder John Thune til NTB.

- Ingen overraskelse
Han sier at uttalelsene fra Østfold har vært så klare at vedtaket fra nominasjonskomiteen ikke bør komme overraskende på partiledelsen.

Østfold er blant de fylkene som er blitt bedt av sentralstyret om å sette partilederen på førsteplass. Thune forsvarer imidlertid Østfolds handlemåte.

- Partiledelsen sentralt har laget nominasjonsprosessen. Den har vi fulgt til punkt og prikke. Vi kan ikke sette strek over hva lokallagene og våre medlemmer i fylket mener, understreker han.

Akershus har ballen
Med sitt vedtak onsdag spiller Østfold ballen over til Akershus, Høybråtens hjemfylke. Dersom han blir nominert i Akershus, betyr det etter alt å dømme at tidligere partileder Valgerd Svarstad Haugland forsvinner ut av toppolitikken.

Høybråten og Svarstad Haugland har en avtale om at de ikke skal utfordre hverandre, men etter det som synes å skje i Akershus vil ikke denne avtalen være stort verdt.

Flertallet av de til nå fem lokallagene som har uttalt seg, går inn for Høybråten som listetopp.

Thune sier også at det bør være opp til Akershus å løse floken.

- Jeg tror det løser seg, og det bør være Akershus sitt ansvar, sier lederen av nominasjonskomiteen i Østfold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere