RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stifter støttegruppe mandag

Foto: Erlend Aas / SCANPIX
Sist oppdatert:
Røde Kors Norge har lovet den kommende støttegruppen for pårørende og overlevende etter flomkatastrofen hjelp til å starte og drive arbeidet.

Etter et møte med Røde Kors har de pårørendes foreløpig uoffisielle talsmann, Christoph Wernersen, satt en dato for stiftelsen av støttegruppa.

- Vi håper at så mange pårørende som mulig har muligheten til å møte til stiftelsesmøtet mandag førstkommende i Røde Kors-huset. Om folk er i tvil om de kommer inn i målkategorien, ber vi dem ta kontakt. Møtet vil være lukket, sier Wernersen til TV 2 Nettavisen.

Wernersen ble kjent i norske medier da han etter et møte med den norske ambassadøren i Thailand, Ragne Birte Lund, kom med kraftig kritikk for manglende støtte til pårørende som leter etter sine kjære i katastrofeområdene. I ettertid fikk de pårørende innfridd en rekke krav og har nå kommet langt i arbeidet med å stifte en offisiell støtteforening.

Hjelper over hele landet
Røde Kors lovde mandag at de vil hjelpe støtteforeningen både med opprettelse og drift.

- De vil støtte oss så lenge vi har behov for det. Fordelen med Røde Kors er at de har et nettverk over så over hele landet slik at vi kan nå ut til alle pårørende. De stiller også med kontorlokaler og tilbyr juridisk hjelp og helseberedskap til dem som trenger det, sier en svært fornøyd Wernersen til TV 2 Nettavisen.

Gruppen har også planer om å etablere et mer permanent pårørendekontor i Phuket, i tilknytning til den nye sjømannskirken som ble åpnet der mandag.

- Vi håper å kunne finansiere en stilling her. Vi ønsker å kunne være der for å møte dem som vil ned. I tillegg er det viktig å følge letearbeidet som fremdeles pågår, sier Wernersen.

Det var etter påtrykk fra pårørende at Bondevik snudde og gav ordre om at en gruppe fra Kripos skal ned for å hjelpe til med letearbeidet etter savnede.

Ingen penger
Foreløpig foreligger det ingen plan for hvor gruppen skal få midler til å drive organisasjonen, men Wernersen håper at statsminister Bondevik vil holde ord etter en lovnad om å tildele fem årsverk til arbeid for pårørende.

- Dersom dette skulle tilfalle oss, vil det være helt fantastisk. Det vil føre til full bemanning både i Thailand og her hjemme, sier Wernersen.

Han håper norske myndigheter kan gi han tilbakemelding på finansiell støtte når han onsdag skal i møte med representanter fra Sosial- og Helsedepartementet. Her vil også tema være det videre sorgarbeidet som pågår i Norge og oppfølging av det som skjer i Thailand.

Stiftelsesmøtet er satt til mandag 24. januar klokken 18.00 i Røde Kors-huset i Oslo. Støtteforeningen har også opprettet en egen hjemmeside: www.flomkatastrofen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere