*Nettavisen* Nyheter.

Stille protest mot homoprest

Ved å nekte å lese det offisielle kollasbrevet ved innsettelsen av studentprest Nils Jøran Riedl, uttrykte biskop Ole Christian Kvarme sin stille protest.

24.08.05 08:19

Mot biskop Ole Christian Kvarmes vilje fikk Nils Jøran Riedl jobben som studentprest i Oslo. Da Riedl skulle innsettes søndag, nekter Kvarme å lese opp det tradisjonelle kollasbrevet. Slik uttrykte biskopen sin motstand mot innsettelsen av Riedl, som lever i homofilt partnerskap.

- Det er klart det var litt rart siden han har det offisielle arbeidsgiveransvaret for meg, men ikke vil lese kollasbrevet, som er den offisielle innsettelsen, sa Riedl til studentavisa Universitas etter innsettelsen.

- I og med at jeg ikke ordinerer prester i partnerskap, er det unaturlig at jeg usteder tjenestebevis for de samme prestene, sier Kvarme til avisa.

Kvarme ble nedstemt i Oslo bispedømmeråd ved ansettelsen av Riedl, men lot være å klage saken inn for Kirkedepartementet.

- Det tydeliggjør at vi har en vanskelig situasjon i bispedømmet vårt, men når det er sagt så vil jeg ønske Riedl velkommen som prest i Oslo, sier Kvarme ifølge Universitas.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.