Gå til sidens hovedinnhold

Stiller til avhør onsdag

- Dette er en overreaksjon. Er noen slått i hjel? spør Martin Schanche etter at politiet tirsdag startet etterforskning mot ham.

- Dette lukter det svidd av. Jeg vet ikke om jeg skal gidde å reagere. Dette sier vel mer om politikammeret, sier Martin Schanche til TV 2 Nettavisen.

- Nei, dette sier alt om Martin Schanche. Det må være et kjempeproblem for lov- og ordenspartiet Frp, sier nestleder i Stortingets justiskomite, Gunn Karin Gjul (Ap), til TV 2 Nettavisen.

- Ikke prøvd å stikke av

Schanche var ute og fløy helikopter med VG og Dagbladet tirsdag, da han ved landing ble informert av politiet om at han onsdag må til avhør.

- Jeg vet ikke hva politiet vil i denne saken. Alt har jo ligget ute på tv. Jeg har heller ikke prøvd å stikke av. Jeg har fortalt om de faktiske forhold og jeg vet ikke hva de vil etterforske, men det vet kanskje andre? sier Schanche.

Stiller til avhør

Schanche opplyser at han vil stille til avhør ut på dagen onsdag, men sier han er overrasket over at politiet nå er inne i bildet.

- Jeg hadde regnet med at hvis det kom noe, så kom det fra han som fikk en flat hånd. At politiet også skal begynne, lukter det litt svidd av, sier rallycrosskjøreren.

Schanche har foreløpig status som mistenkt for brudd på straffelovens paragraf 228 1. ledd – såkalt legemsfornærmelse. Dette har en strafferamme på seks måneders fengsel, men hvis han blir dømt, vil han trolig bli bøtelagt.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er det riktig av politiet å etterforske Schanche?
Ja
Nei
Bryr meg ikke
Se resultat
- Frykter ingenting

Den pensjonerte rallycross-sjåføren sier han ikke frykter noen straff.

- Jeg frykter ingenting og tar det som det kommer. Men det ser jo ut til at det begynner å bli ganske farlig å være menneske i dag, sier Schanche.

Schanche opplyser at han ikke har fått noen reaksjon fra Frp sentralt tirsdag og sier han heller ikke frykter for sin rolle videre i valget.

- Nei, vi er jo i gang med valgkamp på Drøbak hver helg. Og der har jeg fått beskjed om at så lenge jeg ikke sitter inne, så er jeg velkommen, sier Schanche.

- Har ikke skjønt alvoret

- Martin Schanche er et stort problem for lov- og ordenpartiet Frp. Fremskrittspartiet er raskt ute med krasse reaksjoner hver gang folk begår voldshandlinger og vil ha strenge straffereaksjoner. Men Schanche mener tydeligvis at andre regler skal gjelde for hans kriminelle handlinger, sier nestleder i Stortingets justiskomite, Gunn Karin Gjul, til TV 2 Nettavisen.

Hun mener at Schanche roter det til for seg og partiet ved måten han har taklet saken på i etterkant.

- Schanche burde med en gang ha beklaget og sagt at han reagerte overilt. Da tror jeg saken ville vært ute av verden også fra politiets side. Ethvert menneske kan overreagere i en presset situasjon. Men da må man legge seg langflat og si unnskyld. Det som gjør det spesielt, er at han er bråkjekk og ikke skjønner alvoret, sier hun.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger