RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stiller ut sin døde hund

OPPSIKT: Hanne Haugvaldstads døde hun får garantert noen av de besøkende til å sperre opp øynene.
OPPSIKT: Hanne Haugvaldstads døde hun får garantert noen av de besøkende til å sperre opp øynene. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Igjen provoserer høstutstillingen.

(SIDE2): Høstutstillingen på Kunstnerenes Hus i Oslo er glad i å skape debatt, og i fjor var det pornorommet som vakte oppsikt. I år er det en død hund som sjokkerer.

Hundkatt?
30 år gamle Hanne Haugvaldstad stiller nemlig ut sin egen hund Trygve i sitt bidrag med navnet «Catwalk». Og navnet er heller ikke tilfeldig, ettersom Trygve er dekket med kattepels. Hunden er tørket, før den er iført sitt nye «antrekk».

Se bildene fra utstillingen nederst i artikkelen

Ifølge VG har Haugvaldstad, som til vanlig jobber med tekstiler og akvareller, jobbet med prosjektet i ca. et halvt år, og hunden er hennes egen, mens kattepelsen kommer fra et annet familiemedlems kjæledyr.

- Jeg tror hvordan du tolker dette kommer an på hva du har i bagasjen, man kan jo se på det som en kritikk av den motefikserte verden vi lever i. Den heter jo tross alt «Catwalk», sier kunstneren til avisen.

144 verk
Andre som stiller ut sine verk i Kunstnernes Hus er Anna Daniell, med sin silikonskulptur «Jente og hund» og Petter Garaas med sitt fotografi «Minigolfbane blant boligblokker».

Utstillingen åpner til lørdag, og de som tar turen får se 114 forskjellige verk. Den yngste kunstneren som får delta er 20 år, mens den eldste er 63.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere