RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal 16 våpen og 10.000 skudd

Sist oppdatert:
Ved hjelp av en vinkelsliper har tyver stjålet 14 pistoler, to revolvere og 10.000 skudd er fra Hafrsfjord Pistolklubb i Rogaland.

Leder i klubben, Eirik Lunde, sier til Stavanger Aftenblad at han frykter de livsfarlige våpnene allerede er solgt på det illegale markedet.

Etter å ha knust lykten på utsiden av lokalet, brøt tyvene opp en spesialkonstruert, herdet hengelås på ytterdøren til klubblokalene. Deretter har de rasert lokalene innenfor, før de brøt opp sju skap med utstyr og gikk løs på den 1,200 kilo tunge safen der våpnene var oppbevart. Safen består av tre lag med 8 millimeter stålplater, som det har vært brukt vinkelsliper på. Trolig har tyvene brukt flere timer på å skjære seg gjennom stålet.

Under tyveriet er det også avfyrt et skudd.

Hver av de stjålne pistolene har en verdi på 4.000-5.000 kroner, og de 10.000 skuddene koster 4.000 kroner. Dessuten er det forsvunnet 5000 kroner i kontanter, skriver avisa. Klubben hadde forsikret våpnene.

Innbruddet ble oppdaget av klubbleder fredag morgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere