RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal 300 kilo dynamitt for moro

Sist oppdatert:
En mann har tilstått tyveriet av 300 kilo sprengstoff fra et lager utenfor Gol i mars i år. Sprengstoffet skulle han bruke selv og more seg med.

Da mellom 300 og 400 kilo dynamitt forsvant i slutten av mars i år, fryktet myndighetene det verste.

Men 24-åringen som nå har tilstått det grove tyveriet var heldigvis ingen terrorist, men en kjenning av politiet i Hedmark, melder TV 2 Nyhetene.

For moro skyld
Den 24 år gammel mannen har tilstått tyveriet av 300 kilo dynamitt og flere tusen fenghetter.

Dynamitten skal blant annet ha blitt brukt til å fyre av flere salver for moro skyld. Sprengstoffet lagret han i et tidligere militært anlegg som han leide. Politiet mener det meste av sprengstoffet er gjenfunnet og at ingenting lenger er på avveie. De fester litt til 24-åringens forklaring og regner saken for oppklart.

Dårlig samvittighet
Ifølge forklaringen hans, skal han ha vært opptatt av smell og sprengstoff, og han skal ikke ha hatt planer om å bruke dynamitten til kriminelle handlinger.

Han skal ha tilstått til sitt lokale lensmannskontor, angivelig av dårlig samvittighet.

Det finnes ingen offisiell oversikt, men ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap forsvinner det hver måned minst 50 kilo dynamitt fra norske sprengstofflagre. Selv små mengder kan bli katastrofale dersom de havner i gale hender.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere