RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal båten til Shetlands-Hjelland

(Privat)
Det er mer enn dårlig vær som ser ut til å forsinke Helge Hjellands hjemtur fra Shetland. Natt til fredag ble gummibåten stjålet av fulle ungdommer.

Etter at eventyreren kom frem til Shetland natt til torsdag har problemene stått i kø. Først fikk han vite at været var alt for dårlig til å ta fatt på tilbaketuren til Bergen. Og i natt ble den 35 år gamle ungdomsskolelæreren vekket av havnesjefen som kunne fortelle at gummibåten som lå fortøyd til en påle i havnen var borte vekk.

Hjelland forteller til Kanal 24 at kystvakten fikk fatt i tyvene, som lekte seg med båten utenfor havnen. De to mennene var synlig beruset og forklarte at de trodde de hadde tatt sin egen båt.

Men det var ikke dette som bekymret Hjelland mest. For den lille gummibåten som skulle ta bergenseren tilbake over Nordsjøen og hjem til Bergen var nemlig halvfull av vann og bensin.

- Nå må jeg dra båten opp på land og se over hver minste detalj. Det blir en del ekstrajobb. Jeg er litt spent, skuffet og rådvill. Men jeg har ikke gitt opp, sier Hjelland til Kanal 24.

Han hadde planer om å starte hjemreisen allerede i ettermiddag, men er ikke lenger sikker på om det lar seg gjøre med det første.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere