RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Stjal epost fra ordførerens kontor

Sist oppdatert:
Avsløringer viser hvordan Trømsøs svar på gutteklubben «Grei» skulle vinne slaget om Troms Kraft.

I en meget spesiell sak i iTromsø kommer det frem hvordan Tromsøs politiske ledelse, Troms Kraft og medlemmer av Stoltenbergs regjering bidro for å få kontroll over den videre utviklingen til ambisiøse Troms Kraft.

Kraftselskapet er i dag eid av Tromsø Kommune og Troms Fylkeskommune, men gutteklubben «Grei» hadde større ambisjoner. Deres ønske er at det skal kunne åpnes for andre eiere, for å klare ambisjonene om å samle Nord-Norge under ett kraftselskap.

Stljålet epost
Opplysningene om den såkalte «Operasjon Troms» kommer frem i en stjålet epost fra Tromsø-ordfører Arild Hausberg i Aps kontor. Det var byens AP-nestor Tor Zachariassen, som også er lederen i bedriftsforsamlingen i Troms Kraft, som hyret inn First House' Jan-Erik Larsen. Regningen for oppdraget ble sendt til kraftselskapet som nå er i søkelyset for partistøtten til Senterpartiet, Troms Kraft.

Larsen ble satt til å få flertall for Troms Krafts eierskapsmelding. Torsdag gikk også Tromsø AP inn for meldingen .

First House-toppen ble hyret inn da det internt i Tromsø Arbeiderparti oppsto uenighet om eierskapsmeldingens planer om privatisering, ble Larsen leid inn. Med seg i kampen fikk Larsen regjeringens Roger Ingebrigtsen, som skrev et leserinnlegg i Nordlys.

Også Nordlys-redaksjonen var med på laget, hevder Larsen i den stjålne eposten.

«Nå har vi Nordlys på laget i vår sak, så får vi leve med at redaktøren har sine personlige motiver og meninger. Alternativet hadde vært langt verre. Og vi har brukt mye tid på Amundsen (Nordlys-redaktøren red. anm.) for å få ham til å innta akkurat denne holdningen», skriver Jan-Erik Larsen i en e-post.

Igangsatt granskning
Tromsø-ordfører Arild Hausberg har svart på avsløringene om at PR-Larsen ble hyret inn på regningen til Troms Kraft, med en granskning av hvor opplysningene fra eposten har havnet hos iTromsøs redaksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere