*Nettavisen* Nyheter.

Stjal fra kvinner på kvinnedagen

Foto: Paul Weaver (TV 2 Interaktiv)

En 20 år gammel kvinne brukte kvinnedagen til å rundstjele sine medsøstre. Les politiloggen for Oslo her.

09.03.07 12:03

Kvinne (20) mistenkt for tre vesketyverier
Litt etter klokka 00.30 fikk politiet melding om at en kvinne var blitt frastjålet håndveska si på et spisested i Markveien. Melderen mente at en mann og en kvinne sto bak det grove tyveriet, og patruljene som kom til stedet fant raskt en 20 år gammel kvinne som passet til beskrivelsen. Vitner bekreftet at politiet hadde stanset riktig person, og den 20 år gamle kvinnen ble pågrepet og kjørt til arresten på Grønland.

I mellomtiden hadde politiet fått inn meldinger om at også to andre personer i samme område skulle ha blitt frastjålet veskene sine. En ekvipasje fra Hundetjenesten som kom til stedet, klarte å lete opp to av veskene, som vil bli levert tilbake til eierne. Det viste seg at den pågrepne 20-åringen var i besittelse av et pass som tilhører en av disse.

Mistenkt for å ha kjørt på og stukket av
Klokka 17.25 torsdag kveld fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt inn i en trailer på E6, og deretter forlatt stedet. Politiet fulgte etter bilen til den mistenkte, og de fikk etter hvert stoppet vedkommende. Sjåføren var en mann i slutten av 50-årene som kunne framvise gyldig førerkort. Forholdet vil bli anmeldt.

Pågrepet for veskenapping
Like før klokka 18 pågrep politiet en mann mistenkt for veskenapping, etter å ha blitt varslet av en vekter. Mannen skal ha tatt håndveska til en kvinne i 30-åra, og politiet besluttet å frakte mannen til Majorstua politistasjon.

Rykket ut til sofa i veibanen
Like før klokka 20 torsdag kveld meldte flere trafikanter inn til politiet at det skulle ligge en sofa i veibanen mellom bomstasjonen og Ryen. En vaktbil fra Veitrafikksentralen ble varslet og satte kursen for Ryen, men før den kom til stedet hadde en politipatrulje fra Manglerud politistasjon undersøkt i området - uten å finne noen møbler i veibanen.

Hjalp kvinne ut av hage
Klokka 20.24 fikk politiet melding om at en ung kvinne var låst inne bak gjerdet rundt Botanisk hage på Tøyen. En politipatrulje fra Grønland politistasjon kom raskt til stedet, og klarte å få kvinnen over gjerdet og ut i frihet igjen.

Mistenkt butikktyv tatt med narkotika
Klokka 20.50 stoppet vektere en kvinne som hadde vært innom en butikk og som angivelig hadde stjålet med seg varer. Politiet kom til stedet, og da kvinnen viste fram legitimasjonspapirer, viste det seg at hun ikke var den hun utga seg for å være. Førerkortet og bankkortet hun viste fram, var meldt tapt i forrige uke. Kvinnen i 30-åra var i tillegg i besittelse av mindre mengder narkotika, og hun ble dermed pågrepet og innbrakt til Politihuset.

Tok seg inn i bolig mens eierne var hjemme
Klokka 20.51 meldte en huseier fra om at uvedkommende hadde tatt seg inn i boligen og tatt med seg PC og mobiltelefon. Dette skal ha skjedd mens melderens kone og barna befant seg i andre etasje i boligen. Forholdet er anmeldt til politiet.

Vekter slått ned på Oslo S

SENTRUM: Litt etter klokka 21.3o torsdag kveld meldte NSB fra om at en vekter var blitt slått ned på Oslo Sentralstasjon. Politiet rykket ut til stedet og tok hånd om av den mistenkte - en mann i midten av 20-årene. Vedkommende ble bortvist fra stedet i 24 timer, og vekteren vil anmelde forholdet.

Mann pågrepet med «softgun»

SENTRUM: En 35 år gammel mann ble pågrepet av politiet like etter klokka 00.30 i natt, etter å ha fått melding om at vedkommende viftet med en såkalt «softgun» ved en storkiosk på Karl Johan. 35-åringen ble fraktet til Sentralarresten, og han vil bli anmeldt for forholdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.