RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal fra pasient – fikk fengsel

Pleieren nektet for å ha tatt ut penger med pasientens bankkort.

En 47 år gammel kvinne er dømt for å ha stjålet bankkortet fra en psykiatrisk pasient ved Stavanger universitetssykehus. Kvinnen var ekstrahjelp ved avdelingen, og tok ut 4000 kroner på det stjålne kortet i juli i fjor, melder Rogalands Avis.

Pasienten var innlagt på lukket avdeling, og hadde gitt bankkortet sitt til pleieren for at hun skulle låse det inn på medisinrommet, slik vanlig praksis for oppbevaring av verdisaker var.

Pleieren låste ikke kortet inn, men tok det med seg for å ta ut penger. Etterpå la hun kortet i posthylla til avdelingslederen, slik at det skulle komme til rette. Pleieren nektet for å ha tatt kortet, til tross for at hun var filmet på postkontoret med overvåkingskamera på det tidspunktet uttaket skjedde.

Retten trodde ikke på kvinnens forklaring, og dømte henne til 30 dagers betinget fengsel for grovt underslag og dokumentfalsk. Prøvetiden ble utvidet fra to til tre år for å understreke alvoret i saken. Retten legger vekt på at pleieren har misbrukt sin stilling, og utnyttet alvorlig syke pasienter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere