RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal Grieg-bilde fra Troldhaugen

Dette er bildet av Edvard Grieg og broren John som ble stjålet fra Troldhaugen.
Dette er bildet av Edvard Grieg og broren John som ble stjålet fra Troldhaugen. Foto: Troldhaugen
Sist oppdatert:
Et bilde av Edvard Grieg og broren hans ble stjålet fra Troldhaugen i formiddag. Like før hadde busslaster med turister vært på omvisning.

Politiet rykket ut til Troldhaugen ved 11.30-tiden i dag da et bilde ble stjålet fra Troldhaugen.

- Bildet var et fotografi av Edvard Grieg sammen med broren John under studietiden i Leipzig, forteller kontorsjef ved Troldhaugen, John Hovland til iBergen.no .

Ville ikke ransake turister
Like før bildet forsvant, var Troldhaugen fylt opp med barn fra en barnehage og japanske turister som hadde kommet dit med en turbuss. Da bussen returnerte til Bergen sentrum, sto politiet og ventet.

- Vi har ikke ransaket dem, det synes vi er å gå for langt. Det eneste vi kunne gjøre var å anmode på det sterkeste at bilde ble tilbakelevert, sier operasjonleder Per Stiegler ved Hordaland politidistrikt. Også barna i barnehagen fikk vite hvor viktig det var at bildet kommer til rette, men politiet mistenker ingen av barna for å være synderen.

- Bildet er rundt 160 år gammelt, men heldigvis var dette kun en kopi. Originalen har vi og vi kommer sikkert til å lage en ny kopi ganske snart. Det som var verre var at rammen nok var fra Grieg sin tid, sier Hovland.

- Dette har ingen samlerverdi, det er nok mer snakk om kleptomani tror kontorsjefen som mener bildet ble tatt fordi det er lite og hendig og lett å gjemme vekk.

Turistbusser
- Fotografiet ble stjålet fra selve villadelen av Troldhaugen. Det var etter at turistbussen var reist tyveriet ble oppdaget, sier politiførstebetjent Leif Næss ved Fana politistasjon til iBergen.no.

De japanske turistene kom til Bergen med en turistbåt som ligger i Bergen sentrum. Ifølge Næss hadde turistgruppene en omvisning i villa-delen av Troldhaugen, men han understreker at de ikke har noen grunn til å mistenke turistene for å ha stjålet bildet.

- Men vi har foreløpig ingen andre spor å gå etter, og må selvsagt snakke med turistene om saken.

Det er Fana politistasjon som etterforsker saken.

Første etasje av Griegs hus er i dag muséum som er åpent for betalende gjester. Tyveriet skjedde i villa-delen, der det er guidet omvisning. Det var etter en slik omvisning en guide oppdaget at bildet var forsvunnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere