*Nettavisen* Nyheter.

Stjal millioner av Aftenpostens klubbkasse

Foto: Konterud, Roy (SCANPIX)

Tirsdag meldte den tidligere Aftenposten-ansatte seg selv for politiet. 7,5 millioner skal være borte fra klubbkassa.

19.01.10 21:55

Mannen var tidligere kasserer i klubben. Det siste året skal han ha tappet klubbkassa for det meste av verdier.

- Dette er en personlig tragedie, og veldig trist både for vedkommende selv og for klubben, sier leder Per Syversen i Aftenpostens Grafiske klubb (AGK) til Nettavisen.

Tirsdag ettermiddag informerte han medlemmene om det som hadde skjedd. AGK organiserer 90 ansatte i Aftenposten. I tillegg er 100 pensjonister også medlemmer.

- For klubbmedlemmene var den menneskelige siden like viktig som underslaget. De var veldig opptatt av vedkommendes ve og vel, og det var veldig ålreit oppi dette, sier Syversen.

Uforståelig
- Dette var alle sparepengene våre. Penger som skulle gå til kurs og sosiale aktiviteter, sier Syversen. Han sier at pengene også går til begravelsesstøtte når noen av medlemmene (eller tidligere medlemmer) dør, og pensjonstilskudd.

- Hvordan man kan gjøre dette mot kolleger man har jobbet sammen med i 30 - 40 år skjønner vi ennå ikke. Dette må vi få hjelp av politiet til å finne ut av, sier Syversen.

Klubblederen sier at underslaget har skjedd gjennom 2009, og at det uansett ville blitt oppdaget før årsmøtet 12. februar da regnskapet skulle godkjennes.

- Han kom til meg selv og fortalte dette i dag. Jeg vil ikke si noe mer enn at dette er en personlig tragedie, sier Syversen om mannens forklaring på hvorfor han har underslått millionene.

- En tragedie
Aftenpostens sjefredaktør, Hilde Haugsgjerd (57), omtaler saken som en «tragedie» i Dagsnytt 18 på NRK.

- Dette er en tragedie, først og fremst for vedkommende som har stjålet pengene, men også for alle medlemmene som har mistet så mye penger, sier Haugsgjerd.

På spørsmål om hva som skjer videre, svarer hun:

- Saken er anmeldt både av kassereren og av grafisk klubb, så nå blir den etterforsket av politiet på vanlig vis.

Haugsgjerd forteller at kassereren, uavhengig av denne saken, er på vei ut av avisen.

Gikk til politiet
Ifølge fagavisen Journalisten gikk mannen selv og meldte seg for politiet tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.