RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjal PC fra postkassen

Sist oppdatert:
Et lite lett på lokket - ut med hentelappen og en falsk underskrift var alt som skulle til for tyven.

Frederik Goplens fikk seg en real overraskelse da han kom hjem fra ferie. I postkassen lå nemlig ikke hentelappen på datamaskinen han hadde levert inn til reparasjon hos Komplett - her lå en purring.

Goplens gikk med en gang ned på postkontoret på Lindvik Dagligvarer for å hente ut maskinen som var full av private bilder og hadde en verdi på 10 000 kroner. Men her hadde noen kommet ham i forkjøpet.

- På posten fikk jeg beskjed om at jeg allerede hadde hentet datamaskinen. De viste meg kvitteringen med en forfalsket underskrift. Da skjønte jeg hva som hadde skjedd, sier Goplen til Bergens Tidende. Han har nå anmeldt tyveriet til politiet i Bergen.

Underskriften på kvitteringen var langt fra den Goplens vanligvis signerer med. Men posten har rett og slett ingen kontrollrutiner og ber ikke om legitimasjon. Dermed kan i praksis hvem som helst hente ut en pakke på posten.

- Ja, det er sånn systemet fungerer. Men når det dreier seg om verdifulle forsendelser oppfordrer vi våre kunder til å sende dem rekommandert, sier informasjonssjef i posten Merete Bergeland Gjebsen, til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere