*Nettavisen* Nyheter.

Stjal penger fra funksjonshemmet klient

I seks år underslo en omsorgsarbeider fra Stjørdal penger fra en sterkt funksjonshemmet klient for tilsammen 161.000 kroner.

Nå må han sone 90 dager i fengsel. Omsorgsarbeideren tok pengene mens han var primærkontakt for den funksjonshemmede mannen.

I Stjør- og Verdal tingrett la den tidligere omsorgsarbeideren i femtiårene alle kort på bordet og erkjente straffeskyld, skriver Adresseavisa.

I retten fikk også kommunen kritikk for å ikke ha fanget opp saken på et tidligere tidspunkt.

Familien reagerte
Underslaget ble avdekket i mars i år, da familien til den funksjonshemmede reagerte. Omsorgsarbeideren hadde full tilgang til den funksjonshemmedes bankkonto og tok ut penger til dennes forbruk. Deler av dette underslo han.

Da politiet konfronterte ham med anklagene innrømmet mannen alt. Han vedgikk at han handlet i vinnings hensikt og brukte pengene på privat forbruk.

Nye rutiner
- Det er forferdelig synd at dette fikk pågå i så lang tid. Vi, hjelpevergen eller overformynderiet burde oppdaget det tidligere. Dessverre er det slik at mye av systemet vårt er basert på tillit, sier etatsjef Sigurd Ingvaldsen i Stjørdal kommune til Adresseavisa.

Kommunen har nå endret rutinene slik at liknende underslag ikke skal skje igjen. To medarbeidere må nå alltid kvittere for kontantuttakene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.