RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Karlsen (TV 2 Nettavisen)

Stjal svigerinnes pass

Sist oppdatert:
37-åringen stjal passet til svigerinnen sin og sendte det til Thailand.

Det kom frem da 37-åringen møtte i Oslo tingsrett tirsdag tiltalt for menneskesmugling. Mannen er tiltalt for å ha kjøpt ni pass fra en utro politimann ved Oslo politidistrikt og solgt dem videre til landsmenn.

37-åringen innrømmer at han kjøpte de ni passene av politimannen og at han solgte noen av dem videre til personer fra Sri Lanka. Mannen, som kom fra Sri Lanka som flyktning i 1987, nekter likevel straffskyld for organisert menneskesmugling.

Passtyveriene fra politistasjonen på Grønland skjedde i februar 2004 og september 2005.

Men i retten tirsdag gjorde aktor i saken, statsadvokat Jan F. Glent, et poeng av at det ikke er første gang 37-åringen driver med stjålne pass. På spørsmål fra aktor innrømmet 37-åringen at han ved årstusenskiftet stjal passet fra sin svigerinne og sendte det til Thailand.

 Skulle hjelpe tantebarn
- Hun visste ingenting. Jeg gjorde det fordi mannen i Thailand skulle hjelpe mitt tantebarn med å komme ut av Sri Lanka. Han hadde kontakter, fortalte 37-åringen i retten.

Men passet kom aldri frem til tantebarnet.

I 2005 ble mannen fra Thailand som 37-åringen sendte det til, pågrepet i hjemlandet med til sammen 18 utenlandske pass. Et av dem tilhørte 37-åringens svigerinne.

Da politiet først konfronterte 37-åringen med pass-funnet under avhør nektet han for å ha hatt befatning med svigerinnens pass. Men i Oslo tingrett tirsdag la han kortene på bordet.

- Jeg gjorde det for mitt tantebarn, slik at hun skulle komme seg ut av Sri Lanka, sa mannen i retten.

Men han kunne ikke forklare hvorfor mannen han sendte passet til fortsatt hadde det i sin besittelse, fem-seks år etter at det ble sendt. 37-åringen er ikke tiltalt for å ha stjålet svigerinnens pass.

Ville hjelpe landsmenn
Den tiltalte mannen fortalte i retten at han kjøpte passene fra den utro politimannen for å hjelpe landsmenn fra Sri Lanka som var i en vanskelig situasjon. Han fortalte også retten om en vanskelig familiesituasjon før han kom til Norge.

- Min pappa ble brent levende, sa han i retten.

Politimannen, som vitnet i saken tirsdag, sier han var langt nede, både fysisk og psykisk da han stjal passene på jobben og solgte dem til mannen.

- Jeg vurderte selvmord, sier han selv om tiden rundt da tyveriene skjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere