*Nettavisen* Nyheter.

Stjal tre vogntog

Foto: (AN/Lars Antonsen)

Tre trailere og tre fullastede tilhengere stjålet fra postterminal.

20.02.12 21:25

Natt til søndag ble tre trekkvogner og tre tilhengere stjålet på Fauske. I løpet av kort tid ble verdier for millioner av kroner kjørt over grensen. Det bekrefter politioverbetjent Ronny Borge ved Salten politidistrikt, til Avisa Nordland.

Han forteller at fire personer fra Litauen er pågrepet i Finland.

- To av trailerne som ble stjålet natt til søndag er mine. Jeg har fått medling fra politiet om at de er funnet i Oulo i Finland, sier Kjell Mohus i Salten Havneservice.

Hektet på hengerne

Ifølge Mohus sto trailerne hans parkert med hengere påkoblet da tyvene slo til.

- Men de koblet fra hengerne mine. Deretter satte de kursen mot Bring sine lokaliteter på postterminalen, og der stjal tyvene to hengere. Etter det jeg forstår var disse hengerne lastet med henholdsvis fisk og stykkgods, sier Mohus.

Han har ikke fått noen melding om hvilken stand kjøretøyene hans er i.

- Nei, det aner jeg ikke, sier han.

Mohus har fått opplyst at hengerne var utstyrt med sporingsutstyr.

- Det er årsaken til at man klarte å lokalisere dem så kjapt.

Manglet sjåfør

Etter det an.no forstår så ble den tredje vogntoget stjålet komplett, og dette skal nå være funnet - i Arvidsjaur. Dette vogntoget skal tilhøre et firma i Harstad.

Svensk politi opplyser til an.no at vogntoget ble stoppet av dårlig vær. Og til slutt havnet trailer og henger i grøfta.

- Sikten og kjøreforholdene var elendig. Vi har loggført at en bergningsbil kl. 14.53 på søndag meldte at en lastebil og et vogntog hadde havnet utenfor veien. Det ble da oppdaget at vogntoget var meldt stjålet i Norge. En patrulje fra Piteå ble sendt ut, men da de ankom stedet var det ikke noe sjåfør der, sier kilden i politiet.

Politioverbetjent Ronny Borge har aldri vært borti en lignende sak.

- Dette er ikke akkurat noe småtyveri. Alt tyder på at dette er folk som har vist hva de var ute etter. Og vi mistenker at dette er organisert kriminalitet, sier Borge som legger til at politiet nå venter på å få oversendt identiteten på dem som er tatt.

Les flere nyheter fra Avisa Nordland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag