RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stjeler bleier på Ullevål

Sist oppdatert:
Frekke foreldre forsyner seg fra barneklinikken. Nå må alle tingene merkes.

(iOslo.no): Vel kan det være trange tide for noe enkelte, men rike som fattige foreldre forsyner seg grovt av eiendeler som tilhører barneklinikken ved Ullevål universitetssykehus. Både bleier, DVD-er og leker forsvinner.

- Folk er frekke
- Vi har snakket om dette på barneklinikken, og vi er alle enige om at det er ting der som på merkelig vis forsvinner. Vi vet ikke hvor de blir av. Folk er frekke og det er ikke grenser for hva som blir tatt herfra. Vi har merket at blant annet mange bleier forsvinner, sier Kari Maria Dahl til iOslo.no. Hun er seksjonssjef på spesialisert barnemedisin ved Ullevål universitetssykehus.

Dahl har ikke noen oversikt over hvor mye det forsvinnes for hvert år. Hun er mer opptatt av moralen som ligger hos dem som utfører tyveriene. Hun understreker at det ikke er forskjell på fattig eller rik.

- Vi mottar pasienter fra alle samfunnslag. Det er ikke forskjell på den ene eller andre. Tyverier blir utført av personer enten de er fattig eller rik. Jeg stiller spørsmål ved moralen av å handle som de gjør. Å stikke av med ting som ikke tilhører en selv kan ikke forsvares, uansett hvilken råd man har, sier Dahl.

Tusjmerking
Dahl har vært på barneklinikken i mange år og tendensene med frekke tyverier fra foreldre har alltid vært der. Nå har avdelingen til Dahl gått til det skrittet å merke alle attraktive ting tydelig med tusj. I tillegg må foreldre som låner leker og attraktive ting som DVD-er og discman kvittere for lånet. Det mest populære å stjele med er PlayStation-spill.

- Ting vi vet kan forsvinne må foreldrene kvittere for. Vi er nødt for å gjøre det slik for å ha kontroll på tingene på avdelingen. I tillegg har vi tydelig merking med tusj på ting vi føler kan forsvinne. De er tydelig merket «Ullevål sykehus» eller avdelingen de hører til, forteller Dahl.

Selv om bleier er attraktivt å stjele fra sykehuset blir ikke disse merket, for dem som lurte på det¿

Les flere nyheter på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere