RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Arne Ellingsen

Stjeler parkering fra sørgende

Sist oppdatert:
Begravelsesfølger blir hindret av gjerrige shoppingkunder.

(iBergen.no): Problemet med ulovlig parkering rundt kirken er så stort at Birkeland menighet på Nesttun må ha to kirketjenere på jobb under begravelser. En til å ta seg av forberedelsene til begravelsen, og en til å jage vekk gniene kunder fra Nesttun Senter som ikke vil betale for parkeringen.

– Det er en ekstra belastning at pårørende må kjøre rundt for å finne parkeringsplass fordi det er fullt hos oss, sier sokneprest Ivar Braut til Fanaposten.

Han sier til avisen at menighetsadministrasjonen ikke vil være unødig harde med synderne, men bekrefter at man ikke tar fem øre for å parkere inne gjerrigknarkene når det er arrangementer i kirken. Riktignok med en hyggelig lapp plassert under vindusviskeren.

Nå tar Bergen kirkelige fellesråd affære for å sperre ute handlelystne fra kirkens parkeringsplass. En mur og en bom blir løsningen, sier økonomi- og byggsjef Ove-Christian Fredriksen.

– Vi har vært klar over at dette har vært et problem for kirken i lengre tid, og det å sende opp to kirketjenere under begravelser er heller ikke særlig økonomisk, sier Fredriksen til Fanaposten.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere