Stoffbit kobler Spyshop til ranet

En bit fra en skuddsikker vest skal være det som kobler Oslo-forretningen Spyshop til ranet i Stavanger. Den siktede 29-åringen påkjærte i ettermiddag varetektsfengslingen.

22.04.04 16:57

Biten fra vesten skal ha blitt funnet i en av de utbrente ransbilene, skriver VG.

I avhør skal de siktede, grunnleggeren (47) og eieren (29) av Spyshop, ha gitt ulike forklaringer på hvordan den skuddsikre vesten kan ha havnet i bilen. Dette skal ha vært en viktig grunn til at politiet valgte å sikte de to mennene under avhørene mandag kveld.

Begge mennene har påkjært kjennelsen om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll.

- Kan ikke kommentere
47-åringens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, ønsker ikke å kommentere opplysningene.

- Jeg har representert han i et lukket rettsmøte, og er derfor helt avskåret fra å kommentere enkeltheter i saken, sier Storrvik til TV 2 Nettavisen.

Ifølge VG mener politiet at vesten må ha blitt kjøpt hos Spyshop. Etterforskere går nå gjennom hele kunderegisteret og alle salgsordrer i forretningen, for å se om de kan finne mistenkelige salg.

Penger og utstyr
Under ransakingen hos Spyshop ble det også funnet kontanter. Politiet tror mennene har fått penger fra ransutbyttet, men er ikke sikre på om det er disse pengene de har funnet.

- Jeg er usikker på hva politiet har tatt. De har tatt et kontantbeløp, men jeg vet ikke hvor mye penger det var snakk om. I tillegg har de tatt min pc og noen permer med ulikt innhold, sa Tormod Fragell, fungerende daglig leder i Spyshop, til TV 2 Nyhetene onsdag kveld.

Ifølge Dagbladet ble det også funnet elektronisk utstyr som politiet tror ble brukt under ranet. Det ble i tillegg funnet det politiet mener er ulovlige våpen. Avisen skriver at det jobbes ut ifra at de siktede har solgt opptil elleve skuddsikre vester til ranerne.

- Ikke fengslingsgrunn
Onsdag ettermiddag ble både 47-åringen og 29-åringen varetektsfengslet for fire uker. 47-åringen påkjærte fengslingen på stedet. 29-åringen påkjærte fengslingen torsdag ettermiddag.

- Vi mener det ikke er tilstrekkelig skjellig grunn til mistanke. Kjæremålsbegrunnelsen er sendt i dag, sier hans forsvarer, advokat Storrvik til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag