RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoler ikke på drikkevannet

Sist oppdatert:
En av fem bergensere drikker mindre vann fra springen nå enn før giardia-epidemien.

En meningsmåling som TNS Gallup har utført for Bergensavisen viser at giardia-epidemien har ødelagt mye av ryktet til drikkevannet i Bergen.

18,8 prosent, nesten hver femte bergenser, drikker mindre vann fra springen enn før epidemien.

Fire av ti bergensere har et ganske negativt eller svært negativt inntrykk av Bergen kommune som leverandør av drikkevann. Det er langt dårligere resultat enn i tidligere målinger. 90 prosent var fornøyd med vannkvaliteten i en undersøkelse Opinion utførte for Bergen kommune i juni 2003.

De siste årene har Bergen kommune brukt rundt en milliard kroner på å forbedre vannkvaliteten. Mye penger og energi er også spandert på å fortelle bergenserne at vannet fra springen er trygt og godt.

Byrådsleder Monica Mæland (H) innser at kommunen har en stor jobb foran seg for å gjenopprette vannryktet.

– Resultatene i denne målingen er logiske konsekvenser av at 1200 bergensere er blitt syke, og at 8000 bergensere, der jeg var en av dem, måtte koke vannet. Det viktigste vi kan gjøre, er å levere rent vann, sier Mæland til BA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere