*Nettavisen* Nyheter.

Stoltenberg tiltalt etter kjøretur

Røde Kors-sjefen Thorvald Stoltenberg er tiltalt for å ha kjørt for fort, men kjente ikke til tiltalen før TV 2 Nettavisen gjorde ham oppmerksom på det.

10.11.04 08:41

- Dette var merkelig. Jeg hadde ikke peiling på at jeg er bøtelagt, tiltalt eller innkalt til en rettssak, sier Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

- Tatt i fotoboks
Røde Kors-sjefen er tiltalt for å ha kjørt 58 kilometer i timen i 50-sonen i Oslo sentrum i november i fjor.

- Dette stammer garantert fra en fotoboks. For jeg hadde husket det om jeg hadde blitt stoppet, sier Stoltenberg.

Etter planen skal han møtte i Oslo tingrett 16. desember i år, tiltalt fordi han ikke her vedtatt boten på 1100 kroner.

- Jeg kan ikke huske å fått verken bot eller innkalling eller bot for dette. Men dette skal jeg ta tak i med en gang. Jeg vil ringe politiet og gjøre opp med en gang, sier Stoltenberg, som blir nødt til å se humoristisk på saken.

- Jeg er for at man ikke skal kjøre for fort og det er helt greit at jeg må betale bot for dette. Men jeg skulle gjerne ha visst om det før. Dette kunne jo endt med en uteblivelsesdom. Jeg er derfor takknemlig for at jeg ble varslet, sier Thorvald Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Skal ha blitt varslet
- Gjennom generelle rutiner skal man bli varslet flere ganger i slike saker, både om det forenklede forelegget og at det går mot en straffesak. Generelt er rutinene i slike saker gode, og de er helt sikkert også fulgt i denne saken fra vår side, sier politiførstebetjent Stig Føyen ved trafikketterforskningsavsnittet ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.