RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper omstridt øysalg

Sist oppdatert:
Forsvaret nøler med å selge Østre Bolærne til Smiths Venner og vil nå at Nøtterøy kommune skal få tilbud om å kjøpe deler av øya.

Hvem som foreløpig har stoppet salget, er usikkert. Regionleder Per Thune i eiendomsmeglerfirmaet Skifte Eiendom sier til Tønsbergs Blad at Forsvarsdepartementet har bedt om at kjøpekontrakten med Smiths Venner foreløpig ikke skal underskrives.

Prosjektleder Trond Nordby i Skiftet Eiendom sier til TV 2 Nettavisen at Forsvarsbygg vil ha en avtale med Smiths Venner der Nøtterøy kommune får muligheten til å kjøpe de to tredeler av øya som er avsatt til friluftsområde.

- I utgangspunktet mente kommunen at kommunen ikke var interessert i å kjøpe området, men mente at almennhetens interesse kunne sikres gjennom reguleringsplanen. Etterhvert har kommunen og andre tenkt at det beste er at kommunen blir eier av området, sier Nordby.

Det var under en befaring på den omstridte forsvarstomten fredag formiddag at Thune sa til lokalavisen at kontrakten ikke skal underskrives ennå. Til uken skal det være kontraktsmøte mellom Skiftet Eiendom og Smiths Venner der kontraktsvilkårene skal bli gjennomgått.

- Vi skal gå gjennom kontrakten for å forvisse oss om at kjøper og selger har samme forståelse for kontrakten. Forsvarsdepartementet har bedt om å bli holdt spesielt orientert, sier Nordby.

Vil tvinge regjeringen
Under fredagens befaring sa stortingsrepresentant Sylvia Brustad (Ap) at hun mandag vil forsøke å omgjøre salget.

- Jeg vil fremme et dokument 8-forslag om at Stortinget skal instruere Forsvarsdepartementet om å gjøre om salget av øya. Det er meget viktig at en friluftsperle som Østre Bolærne sikres for allmennheten i all fremtid, sier Sylvia Brustad til Tønsbergs Blad.

Salget av Østre Bolærne utenfor Tønsberg har skapt bølger langt inn i Regjeringskvartalet. Nøtterøy kommune har kjøpt de over 40 andre øyene i Bolærne. Stridens kjerne er altså 590 mål på Østre Bolærne som Smiths Venner har fått tilbud om å kjøpe.

Bellonas Frederic Hauge truet tidligere denne uken med sivil ulydighet for å stoppe salget. Han og mange andre ønsker at øya skal være offentlig eiendom slik at alle kan bruke idyllen.

Politisk konflikt
Hauge har fått støtte av Aps Jens Stoltenberg, som mener det er tragisk at regjeringen velger å selge en Oslofjorden-idyll til private. Bondevik avviste da anklagene og påpekte at salget ikke vil hindre tilgang til øya.

- Stoltenberg forsøker å gjøre salget til et langt, langt mer alvorlig sak enn det det er. Øya består av totalt 2600 dekar. Av dette skal 2400 dekar være tilgjengelig for offentligheten. I realiteten er det bare husene som ikke blir tilgjengelig, sa Bondevik.

Nå legger Forsvarsdepartementet altså opp til at Nøtterøy kommune også på papiret skal stå som eier av de 2400 dekarene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere