RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stopper pakistaner med fet BMW

Sist oppdatert:
Norsk-pakistanske Yasir Sheikh er stoppet 12 ganger siste år i sin BMW til 500.000 kroner.

Nå får Norge kritikk fra FN for å ha for mange politikontroller av etniske minoriteter. Sheikh er født og oppvokst i Norge.

- Jeg har jobbet hardt i flere år, og har derfor råd til en BMW til 500 000 kroner, sier Sheikh til Aften.

Han driver innenfor eiendom, og har flere dagligvareforretninger sammen med familien. Sheikh er aldri tidligere dømt for noe.

Nå skal det være en måned siden sist han ble stoppet, men like etter at BMW-en var kjøpt inn, ble han stoppet to-tre ganger i uken.

FN inn
I en fersk rapport fra FNs Menneskerettskomité for sivile og politiske rettigheter, uttrykkes det bekymring over det høye antallet politikontroller som rammer etniske minoriteter i Norge. Komitéen ber norske myndigheter forsikre om at kontrollene ikke er diskriminerende.

Politiet har unnskyldt seg med at det er mange innvandrere som befinner seg ulovlig i Norge, men dette kjøper ikke Advokatforeningen. Knut Rognlien, nestleder i menneskerettsutvalget i Advokatforeningen, vil ta saken opp med Justisdepartementet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere