*Nettavisen* Nyheter.

Stopper salg av norsk barnevogn

Danske myndigheter har nedlagt et øyeblikkelig salgsforbud for en populær norsk barnevogn fra Simo. Vognen skal ha alvorlige sikkerhetsmangler.

03.02.04 22:28

Det er en test utført av Forbruker-rapporten og de øvrige nordiske forbrukerbladene som avdekker sikkerhetsmangelen ved Simos kombivognmodell « Kombi Supreme».

Klikk på bildet for å forstørre.

Allerede før testen er publisert i forbrukerbladene, har Sikkerhedsstyrelsen i Danmark nedlagt et øyeblikkelig forbud mot salg av Simo-vognen og seks andre vogner på det danske markedet, melder forbrukerportalen.no, Forbrukerrådets nettsted.

Testen avdekker en rekke mangler. Den alvorligste er at det er for liten avstand mellom styret og liggekassen, slik at barna kan bli hengt. Den norske Simo-vognen får også kritikk for at liggekassen ikke kan festes til vognens understell, og dermed falle ut.

Produsenten av vognene, Eng Norway, opplyser at vognen skal komme i en ny utgave uten mangler til sommeren, men dette mener danske myndigheter ikke er godt nok.

Nå vurderes også et forbud her til lands.

- Vi studerer nå testresultatene, sier Anne-Wenche Eriksen, fagansvarlig for produktkontroll i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap i Norge.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.