RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stoppet alle operasjoner

Sist oppdatert:
Operasjonene ved Haukeland universitetssykehus går mandag ettermiddag som normalt igjen, etter at alle planlagte operasjoner ble stoppet tidligere i dag.

Informasjonsdirektør Mona Høgli i Helse Bergen bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at alle planlagte operasjoner - med unntak av akutte skader - ble stoppet mandag formiddag fordi det ble funnet usterile kompresser.

Ifølge klinikksjef ved Kirurgisk klinikk, August Bakke, ble skader på en pakning med kompresser oppdager fredag.

- Operasjonssykepleieren oppdaget at det var skader på en pakning med kompresser på fredag. Vi la da til side hele det partiet med kompresser og brukte i helgen kompresser fra en tidligere leveranse, sier Bakke.

Men da operasjonene skulle starte mandag morgen, ble det oppdaget skader også på andre pakninger. Sykehuset valgte derfor å stoppe alle planlagte operasjoner for å sterilisere kompressene selv.

- I alt var det ca. 15 operasjoner som ble utsatt på grunn av dette. Så langt vi har oversikt over, er det ikke brukt usterile kompresser på pasienter, sier Bakke.

Overfor TV 2 Nettavisen ble det tidligere mandag understreket at tiltakene ble iverksatt for å være på den sikre siden, og at det ikke er oppdaget infeksjoner som følge av bruk av usterile kompresser. Ifølge Bakke er det ingenting som tyder på at feilene ved pakningene har fått andre konsekvenser for pasientene enn at noen operasjoner måtte innstilles.

Informasjonsdirektør Mona Høgli i Helse Bergen bekreftet mandag ettermiddag overfor iBergen.no at operasjonene kom i gang igjen rundt klokka 14.15, tre og en halv time etter at de ble stoppet.

- Og problemene med kompressene har ikke ført til noen problemer for andre pasienter enn de 15 som fikk operasjonene sine innstilt?

- Nei.

Ifølge Høgli har sykehuset nå selv sterilisert kompressene som brukes, samtidig som de sjekker at alt er i orden på pakningene sykehuset har liggende på lager.

Informasjonsdirektøren sier hun aldri tidligere har hørt om lignende tilfeller ved sykehuset. Det blir nå iverksatt undersøkelser for å finne ut hva som er årsakene til at sykehuset har fått pakninger med usterile kompresser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere