*Nettavisen* Nyheter.

Stoppet fly i drapsjakten

Politiet avhørte tirsdag kveld en person i forbindelse med det brutale drapet på åpen gate i Oslo tirsdag morgen. Mannen satt på et fly som skulle til Pakistan da han ble stoppet.

03.02.04 23:06

Da politiet forsto at skyteepisoden i Oslo tirsdag morgen kunne være et gjengoppgjør, sjekket politiet passasjerlisten på første fly til Pakistan.

Ifølge TV 2 Nyhetene ble passasjerlisten rutinemessig sjekket tirsdag formiddag.

Etter det TV 2 Nyhetene kjenner til, fant politiet to navn av interesse på passasjerlisten. Begge de to skal ha tilknytning til kriminelle gjenger i Oslo.

I all hast ble flyet beordret stoppet, og det var allerede ute på rullebanen for å ta av da politiet nådde fram.

Status som vitne
Bare den ene av de to aktuelle personene var om bord. Vedkommende måtte gå av flyet og sitter fortsatt i avhør. Politiet sier tirsdag kveld at han har status som vitne i saken.

Dømt for drapsforsøk
Tirsdag kveld ble det kjent at ofrene trolig tilhører den såkalte A-gjengen i Oslo. Den døde er ifølge TV 2 Nyhetene vietnameser, mens 25-åringen som overlevde skal være en pakistaner som har en sentral posisjon i den såkalte A-gjengen. Ved 19.30-tiden tirsdag kveld får TV 2 Nettavisen opplyst at tilstanden hans er alvorlig, men stabil.

Denne mannen er selv dømt for drapsforsøk i et gjengoppgjør i Hausmannsgate i Oslo høsten 2000.

- Trolig planlagt
Det var ved 06.30-tiden tirsdag morgen at en person ble skutt og drept på åpen gate i Oslo. En annen mann fikk alvorlige skader etter å ha blitt beskutt.

Politiet opplyste på en pressekonferanse tirsdag at ting tyder på at drapet var planlagt.

- De to bilene som er observert - en Chevrolet og en liten grå bil - skal begge ha oppholdt seg i området en tid før drapet skjedde. Handlingen har vært planlagt - men vi har ingen navngitte mistenkte så langt, opplyste Terje Kristiansen ved Oslo politidistrikt på pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag