Stor leteaksjon etter flystyrt-tips

Full utrykning til Drammensfjorden etter melding om flystyrt. Men noen fly fant man ikke.

23.06.08 22:03

Hovedredningssentralen (HRS) fikk tips om den mulige flystyrten i Drammensfjorden klokken 19.32 mandag kveld.

- Det vi vet er at vitner skal ha sett et fly styrte i Drammensfjorden, nord for Svelvik, sa redningsleder Nils Ole Sunde ved HRS til Nettavisen.

Tipser skal ha vært en forbipasserende mopedist som kom kjørende langs Grimsrudveien i Røyken klokken 19.20.

- Ingen flystyrt
To timer senere, etter en større leteaksjon, konkluderte imidlertid politiet med at det ikke har vært noen flystyrt i Drammensfjorden.

- Klokken 21.30 har vi i samhandling med Hovedredningssentralen blitt enige om å avslutte redningsoppdraget, sier operasjonsleder Morten Kvist ved Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen.

Både luftambulanse, et Sea King-helikopter og en politibåt har deltatt i leteaksjonen mandag kveld.

- Vi har hatt såpass mange helikoptere i området, og det er sånn sett et relativt begrenset geografisk område av Drammensfjorden, uten at man har sett noe som kan være i nærheten av noen flystyrt, sier Kvist.

- Ikke tulletips
Operasjonslederen forteller at to sjøfly har trent på å lande og ta av på Drammensfjorden mandag kveld, noe de også har fått flere tips om.

- Den andre årsaken til at vi avslutter aksjonen er at vi har vært i kontakt med to flyvere som begge i det samme området til det samme tidspunktet har drevet flytrening, landing og take off, og de er begge i god behold. Vi har heller ikke fått inn meldinger fra andre som tilsier at det har vært en flystyrt, sier Kvist.

Det er altså på bakgrunn av at de ikke har gjort noen funn, og at de to småflyene har drevet og trent på vannet, at politiet nå avslutter aksjonen.

Politiet tror ikke mannen som meldte ifra om den mulige styrten har fleipet.

- Det er ikke noen grunn til å tro at han har ringt inn en fleipemelding. Det har vært en ordentlig melder som har ringt oss i god tro. Nå har nok melder under sine observasjoner vært kjørende, og han kan ha sett flyet som har gått ned for landing, og dette går fort, men det er sannsynlig at det har gått opp igjen og at han da kanskje ikke har sett flyet stige igjen, sier Kvist til Nettavisen.

- Nå har vi ihvertfall gjort det vi føler vi kan, sier han.

- Ingen fly savnet
- Vi leter for harde livet. Vi har ikke funnet noe fly, og begynner å føle som smått at dette ikke stemmer, sa operasjonslederen til Nettavisen like før klokken 21.

Hovedredningssentralen opplyste at det ikke var noen fly som var savnet i området.

- Det letes med båter og helikoptre i området, men ingenting er funnet. Det er ikke meldt om noe savnet fly, sa redningsleder Nils Ole Sunde til Nettavisen.

- Sikker på at det styrtet
Personen som tipset politiet mente han hadde sett et lite sjøfly styrte i vannet 200-300 meter ut i Drammensfjorden.

Dt.no har snakket med vitnet, og han er sikker på at det var en styrt han så.

- Jeg er sikker på det jeg så. Jeg ville ikke tullet med dette her. Jeg så at et grått sjøfly tippet framover, og at bunnen av flyet stakk opp. Så var det bare borte. Da kjørte jeg rett hjem og ringte politiet, sier melderen til avisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag