RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor leteaksjon i Jotunheimen

Sist oppdatert:
En 15 år gammel gutt er meldt savnet etter en fjelltur i Jotunheimen.

Det har blitt sendt ut en ny varmesøkende politihelikopter med kamera for å være med på leteaksjonen,melder oprasjonsleder til Nettavisen.

Gutten skal ha på seg en rød og svart jakke og svarte bukser. Ryggsekken er stor og mellom blå i følge politiet, melder NRK.

- Vi har en leteaksjon i Jotunheimen. Vi ser etter en 15 år gammel gutt som skulle gå fra Glitterheim til Spiterstulen hvor han skulle bli hentet av foreldrene. Han ble meldt savnet ved midnatt, sier operasjonsleder ved Gudbrandsdal politidistrikt, Roald Sveen, til Nettavisen.

15-åringen, som er fra området, la ut på fjellturen onsdag formiddag alene og skal være utstyrt med sovepose, mat og klær. Politiet iverksatte søk etter gutten natt til torsdag. Det har vært kuldegrader i fjellet i natt. Det er lite vind og god sikt, opplyser politiet.

- Vi har brukt helikopter og vi er i ferd med å sette inn mannskaper fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Norske redningshunder skal også bistå i søket, sier Sveen.

Ved 08-tiden torsdag morgen er et Sea King redningshelikopter i gang med søk i området, mens mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps er på vei inn fra henholdsvis Glitterheim og Spiterstulen. Rundt 15 personer fra Norsk Folkehjelp som tilfeldigvis var samlet til kurs på Spiterstulen har meldt seg frivillig til å delta på leteaksjonen.


Vis større kart

Vinn Samsung-mobiler i Nettavisens kunnskapsquiz!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere