Stor pyromanjakt

Foto: THOMAS WALLERUD FOSSE (Rogalands Avis)

Seks branner i løpet av noen nattetimer. Flere var på bolighus.

26.09.09 15:03

Natt til lørdag ble seks hus i Sandnes antent i et tidsrom på under to timer. Til Nettavisen bekrefter politiet i Rogaland at de nå jakter på en brannstifter.

Fire personer, to i hvert hus, lå og sov da huset deres ble påtent i Sandnes natt til lørdag, melder Rogalands Avis.

Ser et mønster i brannene
- Om det er en og samme person kan vi aldri være sikker på, men vi ser allerede nå et mønster i brannene som er påsatt. I tillegg er det funnet bensinkanner ved det siste brannstedet, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Brannstifteren har, etter det politiet tror, først startet tre branner i Sandnes sentrum. Deretter har han beveget seg to kilometer vest for bykjernen, til Stangeland, og tent på tre nye hus.

Ifølge politiet har det vært flere personer i husene som har blitt påtent, og det har blitt til dels store skader som følge av brannene.

Har du tips eller bilder i saken? SMS/MMS til 1930 eller send e-post til tips@nettavisen.no!

Brannene begynte rett over midnatt og inkluderer en barnehage, som lørdag morgen er helt utbrent.

Nattens dramatikk begynte i Kirkegata 8 fem minutter over midnatt. Brannen startet i kjelleren og brannvesenet var inne med røykdykkere.

Brann nummer to fikk politiet melding om klokken 00.17. Her var det en container i Storgata 12 som var påsatt. Åtte minutter senere var det brann i en søppeldunk i Oalsgate 10.

Disse adressene ligger innenfor et mindre område i sentrum, men etter den tredje brannen henter brannvesenet inn forsterkninger fra Klepp.

Nytt område
Brann nummer fire er Jønningsheia barnehage i Tullipanveien 13 på Stangeland. Den står i full fyr da brannvesen og politi kommer til stedet. Meldingen får politiet 01.13.

Femten minutter senere brenner det inne på et bedriftsområde i Årsvollveien 19 og klokken 01.51 kommer melding om brann nummer seks - et bolighus i Årsvollveien 61.

Ingen kom fysisk til skade i brannene.

- Både taktisk og teknisk etterforskning er nå i gang. Utover lørdagen vil det bli en rundspørring i området og en del tips har allerede kommet inn, sier Bjørnevoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.