RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: THOMAS WALLERUD FOSSE (Rogalands Avis)

Stor pyromanjakt

Sist oppdatert:
Seks branner i løpet av noen nattetimer. Flere var på bolighus.

Natt til lørdag ble seks hus i Sandnes antent i et tidsrom på under to timer. Til Nettavisen bekrefter politiet i Rogaland at de nå jakter på en brannstifter.

Fire personer, to i hvert hus, lå og sov da huset deres ble påtent i Sandnes natt til lørdag, melder Rogalands Avis.

Ser et mønster i brannene
- Om det er en og samme person kan vi aldri være sikker på, men vi ser allerede nå et mønster i brannene som er påsatt. I tillegg er det funnet bensinkanner ved det siste brannstedet, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll ved Rogaland politidistrikt til Nettavisen.

Brannstifteren har, etter det politiet tror, først startet tre branner i Sandnes sentrum. Deretter har han beveget seg to kilometer vest for bykjernen, til Stangeland, og tent på tre nye hus.

Ifølge politiet har det vært flere personer i husene som har blitt påtent, og det har blitt til dels store skader som følge av brannene.

Har du tips eller bilder i saken? SMS/MMS til 1930 eller send e-post til tips@nettavisen.no!

Brannene begynte rett over midnatt og inkluderer en barnehage, som lørdag morgen er helt utbrent.

Nattens dramatikk begynte i Kirkegata 8 fem minutter over midnatt. Brannen startet i kjelleren og brannvesenet var inne med røykdykkere.

Brann nummer to fikk politiet melding om klokken 00.17. Her var det en container i Storgata 12 som var påsatt. Åtte minutter senere var det brann i en søppeldunk i Oalsgate 10.

Disse adressene ligger innenfor et mindre område i sentrum, men etter den tredje brannen henter brannvesenet inn forsterkninger fra Klepp.

Nytt område
Brann nummer fire er Jønningsheia barnehage i Tullipanveien 13 på Stangeland. Den står i full fyr da brannvesen og politi kommer til stedet. Meldingen får politiet 01.13.

Femten minutter senere brenner det inne på et bedriftsområde i Årsvollveien 19 og klokken 01.51 kommer melding om brann nummer seks - et bolighus i Årsvollveien 61.

Ingen kom fysisk til skade i brannene.

- Både taktisk og teknisk etterforskning er nå i gang. Utover lørdagen vil det bli en rundspørring i området og en del tips har allerede kommet inn, sier Bjørnevoll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere