*Nettavisen* Nyheter.

Stor redningsaksjon etter at båt kjørte på land

Klokken 18.45 bekreftet Owe Frøland i Hovedredningssentralen at de hadde lokalisert en båt, som ble slept til land i Helgeroa i 19.20-tiden. Ingen personer er funnet. Foto: Stine Ljungquist Knudsen

En båt er slept til land. Foreløpig er ingen personer funnet.

01.08.15 21:59

Artikkelen oppdateres.

Det pågår lørdag kveld en stor redningsaksjon i nærheten av Blokkebukta ved Helgeroa i Larvik, melder Østlands-Posten.

Klikk på bildet for å forstørre.

KJØRTE PÅ LAND: Politiet mistenker at båten er stjålet og ønsker tips fra vitner som kan ha sett den før den kjørte på land. Foto: HRS Sør-Norge

– Det kom først en melding om en båt med motoren i gang som gikk rundt og rundt, og denne krasjet til slutt i svaberg og stoppet til slutt opp, sier operasjonsleder Arild Alfheim i Vestfold-politiet til avisen.

Det er foreløpig ikke observert noen personer i nærheten av båten.

– Vi jobber ut ifra at det har vært noen i båten, for vi kan ikke utelukke at det har vært noen ombord, ettersom motoren var på, sier Alfheim.

Klokka 18.45 bekrefter Owe Frøland i Hovedredningssentralen at de har lokalisert båten. Båten ble ved 19.20-tiden slept til land i Helgeroa.

– Søk pågår for fullt parallelt med etteretning. Ingen avklaring vedrørende bakenforliggende årsak, melder Hovedredningssentralen klokka 19.45.

Stor aksjon

Losbåt, redningsskøyte, Røde Kors-båt og politibåt søker videre sammen med Sea King. Også dykkere er kalt ut og skal være ankommet.

Hele bukta ved Blokkebukta camping er sperret av.

– Uavklart

Det var ved 18.00-tiden at nødetatene rykket ut.

– Brannvesenet i Larvik rykker ut til melding om båt som har kjørt på land, meldte Vestviken 110-sentralen litt etter klokka 18.

– Båt som går i ring. Ikke observert personer, meldte Hovedredningssentralen.

– Akkurat nå er alt uavklart, og vi kjører på med fullt mannskap til vi har kontroll på situasjonen, sier Hovedredningssentralen klokka 18.25.

Her kan du lese flere nyheter fra Østlands-Posten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag