RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor sextrafikk i sommer

Sist oppdatert:
Sprengt marked i Oslo fører til at stadig flere prostituerte legger ut på landeveien i vårt langstrakte land. Noen bruker bobil, og annonserer reiseruten på nettet.

Trenden med omreisende prostituerte har økt kraftig de siste årene. Ved Pro Senteret, det nasjonale kompetansesenteret for prostitusjon, har de opplevd en radikal endring på sexmarkedet de siste tre årene, skriver avisa Nordlys.

Bare siden mars har rundt 30 omreisende prostituerte besøkt Tromsø.

– Vi har fått et stort tilsig av utlendinger i hovedstaden, stort sett fra Øst-Europa. De er godt organiserte, og har danket ut de norske jentene på gata, sier leder Liv Jessen til avisen.

Dette har ført til at de norske jentene må tenke nytt og stadig flere utvider markedet med å reise land og strand rundt. Etterspørselen er ifølge Jessen ikke mindre utenfor de store byene.

Ifølge Nordlys annonserer flere prostituerte på internett. Noen av de prostituerte reiser rundt med bobil, og bruker sommeren til å besøke et stort antall steder mellom Kristiansand og Tromsø.

Politiinspektør Einar Pedersen sier til avisa at de kjenner til sextrafikken og at de følge med. Men så lenge det ikke er ulovlig å selge og kjøpe sex, vil de ikke foreta seg noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere