RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor skogbrannfare flere steder i landet


Det er meget stor skogbrannfare mange steder i Norge. Dette bildet ble tatt under en større skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland tilbake i 2014. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix
Det er meget stor skogbrannfare mange steder i Norge. Dette bildet ble tatt under en større skogbrann mellom Sel og Brennhaug i Oppland tilbake i 2014. Foto: Lasse Stadeløkken / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Lite regn og høye temperaturer gir meget stor skogbrannfare flere steder i landet. Buskerud og Hedmark er blant fylkene der faren er størst. 

Ifølge Yr.no er Skrimsletta i Kongsberg det området der skogbrannfaren er aller høyest.

Skogbrannfaren er også satt til meget høy flere andre steder i Buskerud, deriblant Konnerud i Drammen og Todokk i Nes kommune. Den samme faregraden er satt for enkelte steder i fylkene Akershus, Telemark, Vest-Agder, Troms og Hedmark.

I det sistnevnte fylket brøt det ut en skogbrann rundt fem kilometer nord for byen Brumunddal i Ringsaker kommune onsdag ettermiddag.

– Årsaken var at et tre veltet over en høyspentledning, noe som antente gresset, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til Hamar Arbeiderblad om brannen som ble slukket på kvelden samme dag.

Torsdag brøt det ut gressbranner på Veavågen i Rogaland-kommunen Karmøy, Ørje i Østfold, Sandsli i Hordaland og Bergen-bydelen Bergen. Overfor NRK har Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) bedt folk om å være forsiktige.

– Det begynner å bli grønt ute nå og da minker skogbrannfaren. Det er verst nå på våren når gress, trær og busker er gamle og tørre, sa avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen til kanalen.

– Man kan holde seg oppdatert via skogbrannvarselet til YR, men vær obs på at varselet er litt forsiktig, så man bør være litt ekstra årvåken i denne perioden, la Pedersen til.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere