RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Stor skredfare i helgen

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Skredvarsel er utstedt for flere områder i Midt-Norge. Få oversikt og sjekk været!

Meteorologisk institutt melder lørdag om stor skredfare i Nordfjord, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag, samt i nordlige fjelltrakter i Sør-Norge på sine nettsider.

- Skredvarselet går på at det lørdag kommer lokalt mye snø i Møre og Romsdal lørdag med nordavind, og byger fra Vestlandet og nordover langs kysten, forteller vakthavende meteorolog Camilla Holmebakken i Storm Weather Center til TV 2 Nettavisen.

Søndag avtar den nordlige luftstrømmen slik at det blir mindre vind og færre snøbyger. Det blir fortsatt kjølig, men mot kvelden vil en front gi væromslag i Vest-Norge. Dermed blir det stigende temperatur og regn langs kysten, samt snø ved 300-500 meters høyde.

Også i nord blir det færre byger enn det har vært i det siste utover i uken. Det kalde været fortsetter, men ikke nødvendigvis til jula setter inn.

- Videre vil snøen bli avløst av en mer skiftende værtype, og forbigående mildere, forklarer Storm-meteorologen.

Senere i uka varsles plussgrader i Møre og Romsdal, på Vestland og Sørlandet.

- Sånn det ser ut langs kysten sør for Bergen spøker det litt for den hvite og julen. Men i og med at vi har fått litt smak av hvit snø allerede, synes jeg ikke så veldig synd på oss, sier en munter Holmebakken.

Få oversikt over skredutsatte områder på www.skrednett.no (ekstern lenke).

Her kan du sjekke været på Storm.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere