RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storberget: - Jeg er ikke redd

Justisminister Knut Storberget, som er øverste ansvarlig for terrorberedskapen i Norge, frykter ikke terrorhandlinger her til lands.

Fire av ti nordmenn er blitt mer redd for terror mot norske mål og borgere etter at karikaturtegningene av profeten Muhammed ble trykket i det kristne norske tidsskriftet Magazinet.

Justisminister Knut Storberget mener vi har ingenting å frykte, men oppfordrer samtidig folk til å være oppmerksomme.

- Mennesker i Norge trenger ikke å ha frykt i forhold til terror. Det vil kun være med på å lamme dem i hverdagen. En av terrorfryktens vesen er at den lammer oss før terroranslagene skjer. Vi må ikke la denne frykten ta overhånd, sier Storberget til TV 2 Nettavisen.

- Men jeg vil advare mot bagatellisering, sier han.

- Vær oppmerksomme
Samtidig oppfordrer han nordmenn til å være oppmerksomme og varsle politiet dersom de blir mistenksomme på forhold rundt seg.

- Det er viktig at politiet og PST (Politiets sikkerhetstjeneste, red.anm.) har et godt samarbeid med politiet. Derfor bør folk være oppmerksomme i forhold til situasjonen og gi varsle dersom de oppdager ting de reagerer på, sier Storberget.

Ikke redd
Justisministeren kommer selv fra Hedmark, ett av fylkene hvor terrorfrykten er størst, ifølge en undersøkelse Visendi har gjennomført for TV 2 Nettavisen.

- Hva med deg selv. Har du blitt mer redd?

- Nei, det har jeg ikke. Men det henger nok sammen med at jeg har et nært sammarbeid med aktører som hører inn under min organisasjon. Vi jobber intenst med dette og har økt bevilgningene til dette arbeidet. Jeg har også, i kontakt med andre lands politimyndigheter, fått bekreftet at det er et godt internasjonalt samarbeid. Norge og PST har bidratt godt til å avverge terrorhandlinger på Europeisk jord, sier Storberget.

Han understreker at det ikke er en håpløs politisituasjon å ha kontroll over ekstremistiske miljøer i Norge og forteller at politiet har iverksatt mange tiltak.

- Alle kan bidra
- Hva mener du menigmann skal gjøre?

- Alle må bidra til forsoning og dialog. Og ikke skape unødvendige konflikter. Der har alle en oppgave, sier Storberget.

Han oppfordrer nordmenn til å hilse på sine nye landsmenn og snakke sammen.

- Jeg har mange ganger sagt at det beste nordmenn kan gjøre er å ta kontakt med naboen. At man spiser middag sammen og lærer hverandres kulturer å kjenne. Og at organisasjoner og religiøse miljøer klarer å knytte bånd over religionsgrensene, sier justisministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere