RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storberget besøker flomrammede

Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget drar i dag på befaring til de flomrammede områdene i Buskerud og Vestfold.

I dag, fredag 6. juli, vil justisminister Knut Storberget besøke de flomherjede områdene i Buskerud og Vestfold. Justisministeren kommer med helikopter og starter befaringen i Mjøndalen. Deretter reiser han videre til Rollag. Etter å fløyet over Flesberg og Kongsberg drar han til Larvik, opplyser Justisdepartementet i en pressemelding.

Politiet har i løpet av natt til fredag fått inn meldinger om at vannstanden stiger langs nedre deler av Numedalslågen og i Drammensvassdraget. Hokksund Camping i Øvre Eiker er evakuert på grunn av høy vannstand, og Forsvaret bistår med å legge ut sandsekker i området Orkidéhøgda i Nedre Eiker, heter det i en pressemelding fra Søndre Buskerud politidistrikt.

Sandsekker og pumper
- Politiet har fått veldig god bistand fra Forsvaret og Sivilforsvaret i evakueringsarbeidet og i arbeid med vakthold langs de flomutsatte områdene, sier fungerende stabssjef Per Henriksborg ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Langs bredden av Drammenselva Nedre Eiker og Drammen er det kjørt ut sandsekker og satt opp pumper for å sikre gangveier og hus.

- Vi har fortsatt kontroll over situasjonen tross mye nedbør og stor vannføring, sier vann- og avløpssjef i Drammen kommune, Øivind Gundersen, til Nettavisen.

Fortsatt stigende i nedre del
Vannmassene har minket noe i øvre deler av Numedalslågen, og i Kongsberg har vannføringen gått ned med 100 kubikk siden i torsdag. I nedre del av Numdalslågen og i Drammensvassdragets nedre deler er vannstanden fortsatt stigende.

E134 ble klokka 02.50 natt til torsdag stengt mellom Langebru og Mjøndalen på grunn av vann i veien. E134 var også stengt ved Myntbrua i Kongsberg, men denne ble gjenåpnet klokka 12.56 fredag.

Se oppdaterte veimeldinger her.

Politiet opplyser at de har hentet inn nødvendig fagkompetanse som blant annet vurderer jordskredfaren i områdene som har vært flomutsatt. Foreløpig har de ingen meldinger om at områder er spesielt utsatt for skred.

Veiene som har vært stengt på grunn av vannet vil imidlertid ikke bli åpnet igjen før Statens Veivesen har inspisert og godkjent dem, heter det i pressemeldingen.

I Rollag sentrum har vannstanden sunket med én meter siden i går.

150 millimeter på en uke
Det er kommet svært mye nedbør de siste dagene i Buskerud, Telemark og Vestfold. Over store områder på Østlandet har det de siste sju dagene fram til 6. juli kommet 100-150 millimeter nedbør. I enkelte områder har det falt over 150 millimeter, ifølge Meteorologisk institutt.

De store nedbørmengdene i juli kom etter en våt avslutning på juni. Store deler av det samme området fikk over 150 prosent av normalen i juni.

Meteorologisk institutt venter fredag lokalt store nedbørsmengder i Vest-Agder, antakelig mest i ytre strøk. Mot kvelden ventes det avtagende nedbørsintensitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere