RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storberget nekter å gå

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Knut Storberget avviser Høyres krav om at han må gå av. Justisministeren mener at han styrker politiet.

– Både Politiets Fellesforbund og politimestere over hele landet hilser nå med glede den delen av tiltakspakken som vil gi 462 nye sivile stillinger og dermed frigjøre 280 tjenestemenn til operativ tjeneste, sier justisminister Knut Storberget til NTB.

Han avviser den kraftige kritikken fra Høyreleder Erna Solberg som søndag sa at Storberget må ta ansvaret for at kriminalstatistikken går feil vei.

- Jeg ser at statistikken viser færre trafikkforseelser og narkotikaforbrytelser. Men sannheten er at dette er fordi det ikke er politi ute og kontrollerer trafikken, og det er ikke politi ute og kontrollerer narkoomsetningen i Norge. Vi har sluttet å følge opp dette fordi det er krise i politiet, sa Solberg til TV 2 Nyhetene.

Storberget sier at bevillingene til norsk politi økes med 1 milliard kroner fra 2008 til 2009, og at ressursbruken i politiet i dag er langt bedre enn da Bondevik-regjeringen hadde ansvaret.

– Soningskøen er betydelig redusert, opptaket på politiskolen nesten fordoblet og på toppen kommer nå de sivile stillingene som skal frigjøre politifolk til ren operativ tjeneste, sier Storberget.

Han peker også på at Stoltenberg-regjeringen har brukt 100 millioner på DNA-reformen som vil gjøre etterforskningen av alvorlige forbrytelser lettere i årene fremover.

Også Politiets Fellesforbund mener at justisministeren bør ta sin hatt og gå. I forrige uke streiket 12.000 politifolk under parolen «Knut må gå» og «Knut er ut».

- Jeg hadde aldri drømt om at en Ap-regjering, som gikk til valg på å styrke fagforeningsrettighetene, ville gjøre dette mot en fagforening, forbundsleder Arne Johannessen da det ble klart at regjeringen planlegger å innføre unntak fra hviletidsbestemmelsene, uten å forhandle med fagforeningen på forhånd.

Etter streiken fikk Fornyings- og administrasjonsdepartementet jobben med å forhandle med Politiets Fellesforbund om kompensasjon for dette unntaket i arbeidsmiljøloven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere