Storberget på propagandatur

Foto: Alexander Winger (Mediehuset Nettavisen)

Oslo-politiet viste fram byen. Og det var ikke måte på hvor mye sola skulle skinne denne dagen.

24.07.10 09:42

OSLO SENTRUM (Nettavisen): Torsdag inviterte Arbeiderpartiet pressen til å overvære roseutdeling på Egertorget sammen med statssekretær Raymond Johansen.

Fredag var det partikollega Knut Storberget sin tur, men denne gangen sammen med Oslo-politiet med politimester Anstein Gjengedal i spissen. Agenda: å se på resultatene etter politiets innsats i byen.

Eller som det heter i det offisielle programmet: «Herfra ville de sammen ta en befaring rundt i sentrum, og Oslo-politiet ville redegjøre for de foreløpige resultatene fra sin forsterkede «Sommer i sentrum»-innsats».

Dermed var både tiggerne og rusmisbrukerne «ryddet» bort. I alle fall langs befaringsruten: Egertorget-Jernbanetorget-Oslo S.

- Det blir spennende å se hvordan innsatsen til politiet har slått til, sier Knut Storberget før avreise.

Pressen får utdelt ark med beskrivelser av Oslo-politiets resultater.

Politi, politi, politi...
Og det var litt av en solskinnstur det skulle bli.

- Det har vært stor økning i narkotikaanmeldelser, langt færre villainnbrudd, færre ran og mindre aggressive tiggere, informerer en fornøyd politimester Anstein Gjengedal Knut Storberget mens de spankulerer nedover Karl Johan. Storberget svarer med skryt.

- Det er godt å se hva politiet har fått til, sier han.

Circa 50 meter på vei til målet treffer vi på to personer ikledt politivester. Der står de og deler ut flyers med påminnelser om lommetyver.

- Dette er noe politiet gjør til stadighet, forklarer politimester Gjengedal til Nettavisen.

Men for personene som deler ut flyers, er dette en sjelden hendelse.

- Dette er første gang vi deler ut, svarer de.

Circa 40 meter lenger ned paradegaten treffer vi på tre politihester. Justisministeren tar seg god tid til å snakke med rytterne og klappe hestene. Folket samler seg rundt i beundring.

Et par steg videre treffer vi på både uniformert og sivilt politi. Praten sitter løst. Pressen henger på slep.

... Og mer politi
Nede på Jernbanetorget ved siden av tigerstatuen står to politimenn og venter pent på hver sine sykler. På andre siden av jernbanetorget står ytterligere tre politifolk.

Og selvfølgelig - ingen tiggere eller rusmisbrukere å se på Norges travleste knutepunkt. Uansett kanskje noe uvanlig når politifolk er til stede.

LES: En helt vanlig dag på Oslo S

Det er lenge siden Oslo-borgerne har sett så mange politifolk ute i gatene. Ifølge politimester Gjengedal er dette helt tilfeldig.

- Dette er overhodet ikke arrangert, sier han.

- Godt argument i budsjettforhandlingene
Turen avsluttes utenfor Oslo S, og justisministeren kommer med sine siste ord.

- All honnør til dere etter å ha sett hva dere har fått til. Dette er et godt argument inn i høstens budsjettforhandlinger, sier Storberget til en glisende politimester.

- Hva har du å si til det Storberget kom med nå, spør Nettavisen politimesteren.

- Det må jo satses der vi ser resultater. Det er klart vi skulle gjerne hatt mer ressurser. Uansett må vi utnytte de ressursene vi har i best mulig grad.

Og så var de tilbake...
Få minutter etter politibefaringen endres det meste seg tilbake til normalen. Politiet trekker seg tilbake fra bybildet, mens tiggerne og rusmisbrukerne igjen dukker fram på paradegaten og Jernbanetorget.

3531

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.