RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Storberget snur om hijab

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget (Ap) gjør retrett om politiuniformer og hijab.

Justisminister Knut Storberget (Ap) vil ikke uten videre tillate at muslimske politikvinner får bære hijab. Politidirektoratet ved direktør Ingelin Killengreen sa nylig ja til bruk av hodeplagget, og Justisdepartementet fulgte opp med å si at beslutningen om endring av uniformsreglementet var tatt. Men ifølge Storberget er saken likevel ikke opp og avgjort.

Lytter til innvendingene
Nå har justisministeren bedt politidirektøren gjøre rede for hvordan endringen av politiets uniformsreglement skal gjennomføres i praksis. Samtidig understreker departementet at arbeidet med utformingen av forslaget må ta hensyn til medbestemmelsesavtalen i staten og at politiets organisasjoner på vanlig måte blir hørt før saken fremmes for departementet. Politiets Fellesforbund og forbundets leder har uttalt at åpning for hijab rokker ved politiets nøytrale uniform.

- Når politidirektoratets innstilling foreligger, vil man forelegge denne for andre berørte departementer før endelig beslutning fattes, heter det i en pressemelding fra Justis- og politidepartementet tirsdag.

- Nødvendig med ny runde
- Det har kommet mange reaksjoner på dette, og det har gjort at det er nødvendig å ta en ny runde på dette, uttalte Storberget under Tabloid på TV 2 tirsdag kveld. Han understreket at beslutningen ikke er endelig, og at det i lys av reaksjonene den siste uken, er nødvendig med en avgrensing av de nye retningslinjene. Les mer på tv2nyhetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere